Efrîn'de MİT ajanı yakalandı

Efrîn Kantonu Güvenlik Güçleri yetkilileri, MİT’le bağlantılı olduğu belirtilen A.E. isimli bir kişinin bombalı saldırı hazırlığındayken yakalandığı bilgisini verdi.

Şehit Sakine Cansız İntikam Operasyonu ile Güney Kürdistan'da daha önce yakalanıp kimlikleri yeni açıklanan iki üst düzey MİT yöneticisine dair bilgiler gündemdeki sıcaklığını korurken, bu kez Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’nun Efrîn Kantonu’ndan benzer yönde bir haber geldi. Bölgede bombalı saldırı hazırlığında olan bir MİT ajanının yakalandığı kaydedildi.

Alınan bilgilere göre, Efrîn Kantonu’na bağlı güvenlik güçleri tarafından yapılan geniş çaplı bir takip sonucu bölgenin birçok yerinde patlama hazırlığı içinde olan bir kişi yakalandı. Efrîn kenti girişindeki bir eve yapılan operasyonu sonucu, bölgeye Hatay’ın Reyhanlı kentinden giriş yaptığı belirlenen A.E isimli bir kişi, “sifor” tipi anti-tank bomba ve patlayıcı maddeleriyle yakalandı.

YÖNETİCİLER DE HEDEF ALINACAKTI

Efrîn Güvenlik Güçleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, yakalanan A.E. şunları anlattı: “Ben yakalanmadan önce Ebû Qasim ve Serdar isimli -sanırım Türk devleti istihbaratındandılar- ile görüştüm ve bu bombaları onlardan aldım. Amaçları bu ve buna benzer bombalarla asayiş, asker ve güvenlik güçlerine ait merkezleri patlatmaktı. Eğer bu eylemler başarılı olsaydı, Efrîn Kantonu yöneticileri de hedef alınacaktı.”

'HER PATLAMA İÇİN 150 BİN DOLAR ALACAKTI'

Ele geçirilen patlayıcı maddeler için “Bomba Sifor tipi anti-tank kapasitelidir. Bu bombanın güçlendirilmesi için üzerinde çok çalışılmış ve büyük bir etki gücüne getirilmiş durumda” bilgisini paylaşan yetkililer, yakalanan A.E.’nin gerçekleştireceği her saldırı karşılığında 150 bin dolar alacağını itiraf ettiğini de paylaştı.

Türkiye’nin Efrîn bölgesine kendi ajanlarını ya da eylemcileri yerleştirmek suretiyle var olan huzur ortamını bozmak için büyük çaba içerisinde olduğunu ifade eden yetkililerce, “Ancak bu tür operasyonlarla ona bağlı kişi ve grupların boşa çıkmasıyla tüm bu çabaları boşa çıkarıldı. Şimdi de bölgeden ya da bölgeyi iyi bilen kişilere büyük paralar vererek bu tür eylemlere girişmeye çalışıyorlar” denildi.

Yetkililer, konuyla ilgili daha sonra kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirtti.