Efrin’de halk onlarca toplantıda bir araya geldi

Efrin’de işgalciliğe karşı örgütlenme hamlesi başlatan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu kurumları, düzenledikleri onlarca komün toplantısıyla halkla buluştu.

Efrin’de Türk işgalciliğine karşı cephelerde direniş devam ederken TEV-DEM, Kongreya Star ve Demokratik Özerklik Yönetimi de kent merkezi, ilçeler ve köylerde halk toplantıları düzenliyor. İşgalci Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çetelerinin halkı göçertme saldırılarına rağmen topraklarını terk etmeyen Efrin halkı, düzenlenen toplantılarla direnişin son durumu hakkında bilgilendirildi. Toplantılara yoğun katılım gösteren Efrinliler mücadele kararlılıklarını bir kere daha gösterdi.

Örgütlenme hamlesi başlatan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu kurumları, dün 101 komünde halk toplantıları düzenledi.

TEV-DEM, Kongreya Star ve Demokratik Özerklik Yönetimi bugünde 14 komünde halkla buluştu.

Efrin’in Mehmudiye mahallesinde düzenlenen halk toplantısında konuşan Kongreya Star üyesi Esmihan Hesen Mihemed, topraklarını savunacaklarını kaydederek "Nasıl ki Kobanê’yi savunduk Efrin’i de savunacağız. Kimse bizim zayıf olduğumuzu ve bu yüzden saldırıya uğradığımızı düşünmesin. Biz güçlü olduğumuz ve proje sahibi olduğumuz için saldırıya uğruyoruz. Ama bu halkın iradesini kıramayacaklar" dedi