Efrîn’de çeteler insanları kaçırıyor, fidye istiyor

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler, Efrîn’in Mabeta ve Şiye ilçelerinin köylerinde çok sayıda kişiyi kaçırıp işkence ettikten sonra fidye istedi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin, Efrîn’in Mabeta ilçesine bağlı Dibe köyünde gençleri toplayarak kaçırdığını ve tehdit altındaki köy halkının da kaçırılan gençlerin durumunu soramadığını, çetelerin gençlerin her birinin bırakılması için 5 bin dolar fidye istediği öğrenildi.

Çetelerin ailesi ile birlikte Mabeta’nın Mamila köyünden Çoqe köyüne gitmekte olan bir kişiyi kaçırdığı ve kaçırılan kişinin akıbetinin bilinmediği öğrenildi.

Yerel kaynaklar işgalci Türk ordusu ve çeteleri Mabeta ilçesinin Gimrok köyüne gitmekte olan C.E. adlı kişinin aracına ve 350 dolar parasına el koyarak evinden çıkmamasını söyleyerek tehdit etti.

Kaynaklar, çetelerin Şiye ilçesinin Qermitleq köyünde Reşad Dado (40) adlı kişiye vahşice işkence ettiğini ve ailesinden de 3 gün içerisinde 10 bin dolar getirmesini istediği bilgisini verdi.

Çetelerin Qermitleq köyünde şeker ve kanser hastası Xelil Mustefa Abdullah (40) adlı kişiyi kaçırarak işkence ettiği belirtildi. Ayrıca ismi öğrenilemeyen bir kişinin de tarlasında çalıştığı sırada çeteler tarafından kaçırıldığı kaydedildi.

Çetelerin Bilbile ilçesinde de 4 bin küçük baş hayvanı da çaldığı bildirildi.

Çetelerin Mabeta ilçesinin köyleri, Cindirêse ilçesinin Ebu Keib ve Heciler köylerinde üsler kurduğu da edinilen bilgiler arasında.