Efrîn’de çete grupları ve Bobena aşireti arasında çatışmalar

Efrîn'de Türk devleti ve ona bağlı çetelerin, halkın mallarını talan etmesine, işgale karşı herhangi bir direniş göstermeyen Arap aşiretler de tepki gösteriyor. Bobena aşireti ile işgalci ordu ve çeteleri arasında çatışma çıktı.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’deki saldırı, talan ve kültür katliamı devam ediyor. Türk devletine bağlı Ehrar El-Şam çeteleri de halka benzer şekilde saldırıyor. Bu duruma tepki gösteren Bobena aşireti üyeleri ve çeteler arasında çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn içindeki hırsızlık, talan, tecavüz, gasp, insan kaçırma ve katletme uygulamaları sürüyor. Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’i işgal saldırılarına tepki göstermemiş olan bazı Arap aşiretler de bugün işgalciler ve çetelerine karşı çatışıyor.

Bugün sabah saat 11:30 sıralarında Eşrefiye El-Fil sokağında işgalci çetelerden Ehrar El-Şam çetelerinin Bobena aşireti üyelerinden Cemal Casım Bennavi’ye ait dozeri çalmak istemesi üzerine Bobena aşireti üyeleriyle çeteler arasında çatışmalar çıktı.

Yerel kaynaklar şu ana kadar da aralıklarla devam eden çatışmalarda 3 Ehrar El- Şam çetesinin öldürüldüğü bilgisini verdi. Kaynaklar şu anda Eşrefiye ve Efrîn şehir merkezinde gerginliğin devam ettiğini de belirtti.

Haziran ayı başlarında da işgalciler ve Bobena aşireti arasında gerginlik yaşanmıştı. İşgalci gruplar ve Türk askerleri, aşiretin 5 üyesini katletmişti. Çetelerin baskı, katliam ve hırsızlık gibi uygulamalarından dolayı başlayan bu çatışmalarda işgalci Türk devleti Bobena aşiretinin toprakları üzerinde keşif ve savaş uçaklarını uçurmuştu.

Yerel kaynaklar bugün Cindirêse’de Ehrar El-Şam ve Cephe Şamiye çete grupları arasında da talan ve hırsızlıktan elde malları paylaşırken çatışmaların yaşandığı bilgisini de paylaştı. Her iki çete gruptan yaralıların olduğu da öğrenildi.