Efrîn’de biri çetebaşı 15 işgalci öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn bölgesinde 3 Eylül günü düzenlenen bir dizi eylemde 23. Tugay Komutanı Ahmed Semir Brier’in de aralarında olduğu en az 15 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, “Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında” bir dizi etkili eylem gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türk ordusu ve çetelerinin hedef alındığı eylemler, Efrîn kent merkezi, kırsalı ve Şêrawa ilçesi kırsalında düzenlendi.

Üç ayrı noktada düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyle açıklandı.

3 Eylül Pazartesi günü güçlerimizce Efrîn şehir merkezine bağlı Xalta köyündeki hakim noktada bulunan Şam cephesi üslenme noktasına sızma eylemi düzenlenmiştir. Kısa mesafeden uzun süre devam eden çatışmalar sonrası üs binası imha edilmiştir. Gerçekleşen etkili eylem sonucunda yaralı çete sayısı netleştirilemezken 6 çete üyesi öldürülmüştür.

Aynı gece eylem bölgesine takviye amacıyla gelen El-Şam cephesine ait askeri bir araca yönelik Tirindê yolu üzerinde birliklerimizce pusu eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde araç içinde bulunan 1’i çetebaşı olmak üzere 5 çete üyesi öldürülmüştür.

Birliklerimiz eş zamanlı olarak Şêrawa ilçesine bağlı Gobelê ve Basilê köyleri arasındaki alanda çete gruplarına takviye amacıyla gelen başka bir aracı da hedef almıştır. Gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonucu araç tamamen imha edilmiştir. Bu eylem sonucunda da 4 çete üyesi öldürülmüştür.”

YPG Basın İrtibat Merkezi, bu eylemler sonucu aralarında “sözde 23. Tugay Komutanı Ahmed Semir Brier’in de bulunduğu 15 çete üyesinin” öldürüldüğünü, onlarcasının yaralandığını bildirdi.

YPG, “Eylemler sonrası bölgeye yoğun insansız hava aracı hareketliliği ile müdahale etmeye çalışan işgalci Türk ordusu araziye rastgele ateş etmiştir. Eylemleri düzenleyen birliklerimiz güvenli bir şekilde üs bölgelerine ulaşmıştır” dedi.