Efrîn’de bir dizi eylem: Çok sayıda asker ve çete öldürüldü

Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasını sürdüren YPG/YPJ savaşçıları, Efrîn’de işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete gruplarına yönelik yaptığı bir dizi eylemde çok sayıda asker ve çete öldürüldü.

Efrîn’deki işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelere karşı Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması sürüyor. YPG ve YPJ savaşçıları, kentte düzenledikleri bir dizi etkili eylemde çok sayıda asker ve çete öldürüldü.

YPG/YPJ savaşçılarının ilk eylemi Efrîn’in 1 kilometre uzağındaki Tirindê köyünde gerçekleşti. Köy girişinde bulunan kontrol noktasında gerçekleştirilen patlamada, Türk devletine bağlı Lîwa El-Şemal El-Sûrî ve 23’üncü Tugay çetelerinden çok sayıda ölü olduğu belirtildi.

Ehlam Dağı’nda da askeri bir aracı hedef alan YPG ve YPJ güçleri, aracı imha etti. Buradaki eylemde de çok sayıda çetenin öldüğü aktarıldı.

Bölgedeki yerel kaynaklar, Türk savaş uçaklarının eylemin gerçekleştirildiği alan üzerinde alçak uçuş yaptığını aktardı. Öte yandan işgalci Türk ordusu Şêrawa ilçesi kırsalı ve Ehlam Dağı’nı top atışları ile bombalıyor.

YPG Basın Merkezi’nin eylemlere ilişkin açıklama yapacağı öğrenildi.