Efrîn’de Ankara destekli iki çete mensubu öldürüldü

YPG savaşçılarının, Efrin’in Şera ilçesinde işgalci Türk ordusuna bağlı Cebhet El Şamiye çetelerine yönelik düzenlediği bir eylemde 2 çete mensubu öldürüldü, 2’si de yaralandı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, eylemin 5 Eylül’de gerçekleştirildiğini bildirdi. Cebhet El Şamiye çete grubunun hedef alındığı eylemde, iki işgalcinin öldürüldüğü, ikisinin yaralandığı bilgisi verildi. Açıklamaya göre yaralanan çete mensuplarından biri halkın eşyalarını gasp edip tüccarlara satıyordu.

Açıklamada eylemin ayrıntıları şöyle yer aldı: “Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz işgalci Türk ordusu unsurları ve çete gruplarına yönelik etkili eylemlerini sürdürmektedir. 5 Eylül tarihinde birliklerimiz Cebhet el-Şamiye isimli çete grubuna ait bir askeri araca yönelik Şera ilçesinin Dikmedaş köyü mevkiinde bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda araç içerisinde bulunan 2 çete unsuru öldürülürken 2 çete de yaralanmıştır. Yaralanan çetelerden biri, çete grupları tarafından halkın gasp edilen mallarını tüccarlara satmakla sorumlu bulunan kişidir. Eylem anında bu unsur yine halktan çalınan büyük miktarda zeytin başta olmak üzere çeşitli malları satmaya çalışmıştır. Öldürülen ve yaralanan unsurların isimleri şöyledir: Hüseyin Elito (Til Rıfat), Mazin Çavuş (Şam), Ömer Kino (Azaz), Abdulrahman el-Cazir (Cerablus).”

FEYLEQ EL ŞAM’A SABOTAJ: 1 ÖLÜ

Zeytin Gazabı Operasyon Odası da bu Perşembe günü yayınladığı bir açıklamada Efrin’in Şera ilçesinde Türk devletine bağlı Feyleq El Şam çetesinin üyesi Ebdilletif Ekil’in öldürüldüğünü açıklamıştı.

BİR AYDA 57 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG Basın İrtibat Merkezi’nin, 3 Eylül’de yayınladığı Ağustos ayı savaş bilançosuna göre geçen ay içerisinde 7’si Türk askeri, 2’si çetebaşı olmak üzere en az 57 işgalci öldürüldü.