Efrîn’de Êzidî bir kadın daha katledildi

Türk devletinin Efrîn işgalindeki uygulamaları DAİŞ vahşetini aratmıyor. Êzidî bir kadın daha Türk devletine bağlı çeteler tarafından katledildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre iki gün önce Efrin’de bir Êzidî kadın daha Türk devletine bağlı çeteler tarafından katledildi.

66 yaşındaki Fatma Hamke’nin, Efrin’in Qatme köyünde 27 Haziran günü gece yarısından sonra Türk devletine bağlı çetelerin evine attığı el bombası sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hamke, ailesi ile birlikte yaşıyordu.

YAĞMA, İŞKENCE, İNFAZ, ZORLA MÜSLÜMANLAŞTIRMA...

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrin’i işgal etmeleri ardından Fatma Hamke’nin eşi Henan Bayramı da tutuklayarak ağır işkencelerden geçirmiş ve bir süre sonra serbest bırakmıştı.

Yerel kaynaklar, Henan Bayram’ın bırakılması ardından ailesine yönelik baskıların tırmandığını bildlirdi.

Türk devleti ve çeteleri 18 Mart’ta Efrin’e girişleri ardından kendi bir bütün olarak yağmaladı, kent sakinlerinin mal varlıklarına el koydu. 20 Ocak'ta başlayan işgal saldırıları sırasında olduğu gibi, işgalden sonra da başta Êzidîler olmak üzere Efrin halklarına karşı tecavüz, taciz, kaçırma, gasp, işkence ve katliam gibi insanlık dışı saldırılar sürdü. İşgalciler Êzidîlere ait inanç merkezlerini ve aralarında Ortadoğu’daki tek Zerdüşt heykeli ile Ortadoğu’nun çeşitli yerlerinden toparlanan Êzidî inancına ait kitapların yer aldığı Êzidîler birliği merkezini havaya uçurdu. Bunlarla da yetinmeyen işgalciler, DAİŞ çetelerinin yaptığı gibi Êzidî halkına zorla namaz kılmayı ve müslümanlaşmayı, kadınlara ise kapanmayı dayattı.