Efrîn'de 5 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn’de gerçekleştirilen eylemlerde işgalci Türk devletine bağlı 5 çeteyi öldürdüğünü duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn ve çevresindeki işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik  etkili eylemleri devam ettiğini açıkladı. Kurtuluş Güçleri, 15-16 Ocak tarihlerinde Efrîn merkez ile Şêrawa ve Şera ilçelerinde işgalcilere yönelik gerçekleştirilen 3 etkili eylemde 5 çetenin öldürüldüğünü vurguladı.

Açıklamada şu ayrıntılar paylaşıldı:

“15 Ocak günü, Efrîn merkeze bağlı Mehmûdiyê mahallesinde Firqet el-Hemze çete grubuna bağlı askeri bir araca yönelik savaşçılarımız bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 1 terörist öldürülürken 3 terörist ağır yaralanmıştır.

16 Ocak günü savaşçılarımız, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basûfanê köyü yolu üzerinde Firqet El-Hemze ve Firqa 23 çete grubuna bağlı terörist unsurları taşıyan askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda araçta bulunan 3 terörist öldürülmüştür. Öldürülenlerden biri Ehmed Raxib Çelo adlı teröristtir.

16 Ocak günü savaşçılarımız, Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Malikiyê köyünde konumlanan Cebhet El-Şamiyê çete grubuna bağlı bir unsura yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda hedef alınan terörist unsur öldürülmüştür.”