Efrîn’de 4 işgalci daha öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn’e bağlı iki ilçede 19 Eylül günü Ankara destekli çete gruplarına yönelik düzenlenen eylemlerde en az 4 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Cindirêsê’de Ahrar El Şam çetelerinin hedef alındığını ve 2 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi. Diğer eylem ise Şiyê ilçesinde Liwa El Weqas çetelerine yönelik gerçekleşti. YPG, bu eylemde de 2 çete mensubunun öldürüldüğünü belirtti.

Açıklamada eylemlere ilişkin detaylar şöyle yer aldı:

“19 Eylül günü güçlerimiz Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Xezawiyê yolu üzerinde Ehrar el-Şam çete grubuna ait bir askeri aracı hedef alarak etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 2 çete üyesi öldürülürken 3’ü de yaralanmıştır. Öldürülen unsurların isimleri şu şekildedir: İbrahim el-Rabia (Hama), Atta el-Musa (Hama).

Aynı gün birliklerimiz Efrîn’e bağlı Şiyê ilçesinin Hekîçê köyünde Liwa el-Waqas isimli çete grubuna mensup iki unsura yönelik pusu eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucu 2 çete üyesi öldürülürken 1 adet MG3 tipi makineli tüfek ele geçirilmiştir.”