Dört QSD savaşçısı Şedadê’de kitlesel bir törenle defnedildi

Dêrazor’da yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi sırasında hayatını kaybeden 4 QSD savaşçısı için, Hesekê’nin Şedade ilçesinde kitlesel bir tören düzenlendi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olan “Terörü sona erdirme savaşı”nda hayatını kaybeden QSD savaşçıları Hisen El Celal (Museb), Abdulletif El Eli (Murad Mergeda), Nuri El Mihemid (Xebat Şedade) ve Mihemed El Mihemid (Hemade Mergeda) için askeri bir tören yapıldı.

Şedadê ilçesindeki “Şehitlik”te YPG ve YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından savaşçılar anısına konuşmalar yapıldı.

YPG komutanlarından Eli Şedadê, savaşçıların ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şedadê, QSD savaşçılarının savaş cephelerinde tüm gücüyle DAİŞ çetelerine karşı direndiğini söylerken, bölge halkını çetelerden kurtaracakları sözünü verdi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Naci Necim de “şehitlerin bölge halklarının huzur ve güvenliği için canlarını feda ettiklerini” belirterek, bu fedakarlıklarla elde edilen kazanımları koruyacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından savaşçıların “şehadet belgeleri” okunarak ailelerine teslim edildi. Cenazeler sloganlar ve zılgıtlarla defnedildi.