Dêrazor’daki 1 günlük bilanço açıklandı: 38 çete üyesi öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi açıklamasına göre, Dêrazor’da yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi son aşaması kapsamında son 24 saatte 38 çete öldürüldü.

QSD Basın Merkezi, Dêrazor’da DAİŞ’e karşı yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, cephelerdeki duruma ilişkin şu bilgiler yer alıyor:

BAXOZ CEPHESİ

‘’Savaşçılarımız öğlen saatlerinde teröristlerin üslerine operasyon düzenlemiş ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmada çok sayıda çete öldürülmüş, savaşçılarımız bu cephede ilerlemiş ve teröristler alandan kaçmıştır.

Terör örgütü büyük bir saldırı gerçekleştirmiş, saldırı savaşçılar tarafından püskürtülmüş ve çeteler geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Bu cephede ilerleme sürerken, Uluslararası Koalisyon uçakları teröristlere ait birçok üssü hedef almış ve bombalı bir araç da imha edilmiştir. Öldürülen çete sayısı netleştirilememiştir. Ayrıca koalisyon güçlerinin top atışlarında da 2 bomba yüklü araç imha edilmiş, içindeki çeteler de öldürülmüştür.

Cephede zaman zaman çatışmalar yaşanmakta, havan ve doçkalarla atışlar yapılmaktadır.

HECİN CEPHESİ

Savaşçılarımız ile DAİŞ teröristleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Savaşçılarımız cephede ilerlemiş ve 6 yeni noktayı çetelerden temizlemiştir. Savaşçılar, bu alanlarda arama-temizleme operasyonu başlatmış ve çok sayıda silah ile cephane ele geçirilmiştir. Savaşçılar ayrıca teröristlerin döşediği 2 mayını da etkisiz hale getirmiştir.

DAİŞ çeteleri savaşçıların noktasına insansız hava aracı ile saldırı girişiminde bulunmuş, savaşçılar aracı düşürmüştür.

Cephede zaman zaman çatışmalar yaşanmakta, top atışları yapılmaktadır.

EL SUSE CEPHESİ

Savaşçılar ile çeteler arasında yaşanan 3 günlük çatışmaların ardından, Suse beldesi yakınlarındaki Mozan köyü özgürleştirilmiştir. Uzman ekipler çetelerin döşediği mayınları etkisiz hale getirmiştir.

Bilanço:

-6 nokta özgürleştirilmiştir.

-38 çete öldürülmüştür

-3 çete yakalanmıştır

-1 adet havan, 3 adet bomba yüklü araç, 2 kepçe imha edilmiştir. Ayrıca çetelerin mayın imalathanesi ile bir üssü de imha edilmiştir.

-2 adet PBG, 1 adet M16, 6 adet kalaşnikof, BKC mermileri ve 1 adet insansız hava aracı ele geçirilmiştir.

-Çetelerin döşediği 2 mayın etkisiz hale getirilmiştir.

-Uluslararası Koalisyon uçakları 8 saldırı gerçekleştirmiştir.”