Dêra Zorlular, Baas rejiminin açıklamalarına tepki gösterdi

Dêra Zor’da düzenlenen yürüyüş ile Baas rejiminin QSD’ye yönelik açıklamalarına tepki gösterildi.

Dêra Zor halkı Baas rejiminin QSD’ye ilişkin açıklamalarına Cezra bölgesinde düzenledikleri bir yürüyüş ile tepki gösterdi.

Bölge kanaat önderleri ve aşiret temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, Cezra beldesinde bulunan Kadın Evi önünde toplandı. “Baas rejiminin merkezliğine hayır, demokrasi ve çok renkliliğe evet”, “Suriye’nin demokratik çok renkliliğine zarar veren Baas rejiminin faşist tehditlerini kabul etmiyoruz”, “Baas rejimi yıkılacak, Yaşasın halkların kardeşliği, Yaşasın QSD” yazılı pankartlar ile QSD, Dêra Zor Sivil Meclisi, Demokratik Suriye Gençlik Meclisi bayrakları taşıyan yürüyüşçüler, “Yaşasın Demokratik Suriye”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atarak yürüyüşe geçti.

Dêra Zor Sivil Meclisi binası önüne kadar yürüyen eylemciler, Baas rejiminin açıklamasına öfkelerini ve QSD’ye desteklerini dile getirdi.

Yürüyüş ardından Dêra Zor Sivil Meclis binası önünde ise bir miting düzenlendi.

Mitingde meclis adına konuşma yapan Mihemed Ebduleziz, 7 yılı geride bırakan Suriye devriminde, İran ve Türkiye’ye bağlı çetelerin hala Suriye’de bulunduğu ve bu çetelerin bölge halkı arasında karmaşa yaratmak istediklerini söyledi.

QSD savaşçılarının direnişine dikkat çeken Ebduleziz, “QSD savaşçıları direniş ve mücadeleleriyle bölgeyi çetelerden kurtardı. Hala da çetelerle mücadeleleri devam ediyor. Bölge halkı, QSD öncülüğünde özgürleşti ve bölgelerini savunuyor. Direnişçi Suriye halkının Suriye rejimi ve başkanı Beşar Esad’ı yargılaması gerekiyor. Halkımız sonuna dek mücadelesini sürdürecek” diye konuştu.

Konuşmanın ardından eylem, sloganlarla sona erdi.