Dêra Zor'da cephe gerisindeki destek

QSD'nin Hecîn kasabasını DAİŞ işgalinden kurtarmak için yürüttüğü operasyona Kuzey ve Doğu Suriye halklarından her meslekten çok sayıda yurttaş, savaşın arka cephesinde destek vererek, katkı sunuyor.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Kuzey-Doğu Suriye'de DAİŞ çetelerinin işgali altında bulunan Dêra Zor'un Hecîn kasabasını özgürleştirmek için 10 Eylül'de başlattığı operasyon devam ediyor.

Savaşçılar olumsuz hava koşullarına rağmen Fırat nehrinin kuzeydoğusunda bulunan bu son kasabayı çetelerden temizlemek için operasyonlarını yürütürken, Kuzey ve Doğu Suriye halkları da devrimin ilk gününden bu yana olduğu gibi savaşçılarına her türlü desteği sunmayı sürdürüyor.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarından her meslekten çok sayıda yurttaş, savaşın arka cephesinde savaşçılara birçok konuda büyük destek sunarak, topraklarını çetelerden temizleme operasyonlarına katkı sunuyor.

Hecin cephesinin gerisinde kurulan araç sanayisinde çalışanlar, QSD savaşçılarının araçlarını tamir ediyor. Uzun zamandır hamlelerde kalan motor ustası Mihemed Hemo, meslekleriyle devrime katkı sunduklarını belirtiyor.

Daha önce QSD'nin düzenlediği birçok hamleye katıldığını belirten Hemo, Hamlelerde yer alan araçlar çabuk bozuluyor. Her aracı kent merkezine gönderip tamir etmek ise zaman ve maliyet istiyor. Onun için bizler de burada, cephenin hemen gerisine tamirhane kurduk ve araçlarımızı burada tamir ediyoruz diyor.

Çoğu zaman araçları tamir etmek için en ön cephelere de gittiklerini belirten Hemo, şunları dile getiriyor Bu bir savaştır. Bizler de bu şekilde yer alıyoruz. Savaşçı silahıyla, öğretmen kalemiyle, bizler de mesleğimizle bu savaşa katılıyoruz diye belirtiyor.

Çatışmaların çok şiddetli olmadığı zamanlarda 10-15 günde bir Cizîrê Kantonu'nda bağlı Rimêlan kentine giderek birkaç gün ailesini ziyaret ettiğini belirten Hemo, savaşın şiddetlendiği zamanlarda da her an hazır bir şekilde tamirhanelerinde bulunduklarını dile getiriyor.

7 yıldır tamirhanede usta olduğunu söyleyen Nêçirvan Hesen isimli genç de bir yıldır da QSD'nin cephe gerisinde açtığı tamirhanelerde çalıştığını belirtiyor.

Aynı zamanda askerlik görevini yaptığını belirten Nêçirvan Usta, Bizler burada hem askerliğimizi yapıyoruz, hem de savaşçılarımızla birlikte hamlede yer alıyoruz. Hamlelerde, araçlar çok önemli ve diyebilirim ki yükün büyük kısmı onlarda. O yüzden çabuk arızalanıyorlar diyor.

Askerliğinin bitmesinden sonra da QSD ile birlikte çalışmak istediğini söyleyen Nêçirvan Hesen, böylelikle ülkenin özgürlüğü ve devrimde kendi tuzunun da olacağı için mutlu olduğunu kaydediyor.

DAİŞ çeteleri, 2014 yılında Musul'u ele geçirdikten sonra hilafet ilan ettiğini öne sürmüş ve Suriye'ye yayılarak Reqa'yı da işgal etmesinin ardından da Irak-Şam İslam Devleti olan ismini değiştirerek, devlet ilan ettiğini iddia etmişti.

Hecîn kasabasının özgürleştirilmesiyle DAİŞ çeteleri 2014 yılından bu yana işgal ettikleri Fırat nehrinin kuzey yayından tamamıyla temizlenmiş olacak.