DAİŞ bugün de rejime saldırdı: Üç haftada 179 asker öldü

DAİŞ çetelerinin başkent Şam’ın güneyinde düzenledikleri bir saldırıda en az 17 rejim askeri ile İranlı milisin öldürüldüğü öğrenilirken, son iki buçuk haftada toplam 179 rejim yanlısının çetelerce öldürüldüğü belirtiliyor.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamaya göre, DAİŞ çeteleri ülkenin güney ucundaki Suveyda vilayetinde rejim güçlerine saldırdı. Saldırıda 6’sı Suriye ordusu mensubu ile rejim yanlısı İranlı 9 milisin de aralarında olduğu toplam 17 kişi öldü. 

Saldırının Suveyda’daki çöllük alanda meydana geldiği belirtilen SOHR açıklamasına göre, 22 Mayıs’tan bu yana bölgede devam eden DAİŞ saldırılarına rağmen Rus hava kuvvetleri rejime destek vermedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, bugünkü son saldırıyla birlikte DAİŞ çetelerinin son 17 günde öldürdüğü rejim askeri ve milisi sayısı 179’a yükseldi. Çatışmalarda şimdiye kadar 89 DAİŞ çetesi de öldürüldü.

Çetelerin Suveyda’da bugün itibariyle 4 yeni yerleşim birimini işgal ettikleri de verilen bilgiler arasında. DAİŞ çetelerinin geçtiğimiz Pazar günü Dêra Zor’un Irak sınırına yakın bölgedeki saldırısında da rejime ait 4 yerleşim yerini ele geçirdiği, bunların 3’ünün daha sonra rejim tarafından geri alındığı duyurulmuştu.