Cizre Hamlesi’nde 23 çete öldürüldü

QSD’nin DAİŞ çetelerine karşı “Terörü sona erdirme” adıyla başlatılan Cizre Fırtınası Hamle'sinin ikinci aşaması kapsamında savaşçılar 3 kilometrekarelik alanı özgürleştirdi. Yaşanan çatışmalarda 23 çete de öldürüldü.

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin terörü bitirme aşamasının iki günlük bilançosunu açıkladı. 3 kilometrekarelik alan özgürleştirilirken, çatışmalarda 23 çete de öldürüldü.

QSD Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti: “Yukarı Baxoza köyü cephesi: Terörist örgüt, güçlerimizin 2 gün önce kurtardığı noktalara yoğun saldırılar gerçekleştirmiş, güçlerimiz saldırısı sonrası yaptığı karşı saldırı ile noktaları tekrar geri almış ve bir km’lik alanı çetelerden kurtarmıştır. Öte yandan DAİŞ çetelerinden 9 nokta kurtarılmıştır.

Bu cephede çetelere ait 3 mayın, buldozerle kaldırılmak istenirken patlamış, patlamada hummer tipi bir araçta maddi zarar oluşmuştur. Bu mayınların üçüncüsü güçlerimizi taşıyan bir aracın geçişi patlamış ve biri ağır 10 savaşçımız yaralanmıştır.

Yine aynı cephedeki komutanlarımız tarafından öğlen saatlerinde, Baxoz köyü yakınlarında keskin nişancı bir çete ile yine aynı bölgede 20 çete öldürülmüştür. Aynı alanda akşam saatlerinde 2 çete daha öldürülmüş olup toplam öldürülen çete sayısı 23 olarak belirlenmiştir.

Baxoz cephesinde bulunan ve güçlerimizin daha önceden kurtardığı noktalara terörist bir saldırı gerçekleşmiştir. Güçlerimizin bu saldırıya karşı saldırı ile cevap vermiş kaybedilen noktaları çetelerden geri alarak bir kilometrelik ilerleme kaydetmiştir. Öte yandan 7 nokta daha çetelerden kurtarılmıştır.

Çetelerden kurtarılan bölgelerin toplam yüzölçümü 3 kilometrekaredir.

Koalisyon güçleri dünkü operasyonlara aktif bir şekilde katılmıştır. Bu çerçevede savaş uçakları çetelere ait üsleri hedef almış ve füzelerle saldırmıştır. Ayrıca çetelere ait sabit noktalar bombalanmıştır.”