Cizre Fırtınası’nda son 24 saat: 26 çete üyesi öldü

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Fırat’ın doğusunda DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü operasyonda son 24 saat içerisinde en az 26 çete mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

QSD Basın ve İrtibat Merkezi, “Terörü sona erdirme” adıyla yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasında 24 saatlik bilançoyu açıkladı.

QSD, 11 Eylül’de resmi olarak başlatılan operasyonun son 24 saatinde tüm cephelerde en az 26 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi. Aynı sürede koalisyon güçlerinin 10 hava bombardımanı gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

QSD; “ Yukarı Baxoz beldesinin DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından bölgede inceleme ve temizlik hamlesi başlatılmıştır. Mayın İmha Ekipleri, bölgede onlarca mayını tespit edip etkisiz hale getirmiştir” dedi.

Beldeye tekrardan ilerlemek isteyen çetelerin, ağır silahlar ile saldırıda bulunduğunu ifade eden QSD, şunları belirtti: “Keskin nişancıları da kullanan çetelerin saldırısı, güçlerimizin direnişi karşısında geri püskürtülmüştür. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda bir DAİŞ keskin nişancısı öldürülmüştür.

Çeteler ayrıca keşif uçağı ile Yukarı Baxoz semalarında uçuş gerçekleştirmiştir. Keşif uçağı, savaşçılarımız tarafından düşürülmüştür.”

Uluslararası Koalisyon uçaklarının da tespit edilen bir çete tünelini hedef aldığını ifade eden QSD, “Bombardımanda 3 çete üyesi öldürülmüştür” diye belirtti.

El-Sûsê Cephesindeki duruma ilişkin de bilgi veren QSD, “Cephede, dün akşam saatlerinden bu yana sessizlik hakim. Çeteler bulundukları noktalarda hareketsiz kalmıştır” açıklamasında bulundu.

QSD; “Aşama kapsamında 10 hava bombardımanı yapılmıştır. Çatışmalarda son 24 saatte 26 çete üyesi öldürülmüştür ve çetelere ait bir tünel imha edilmiştir. Yine El-Baxoz köyünde çetelere ait bir savunma noktası imha edilmiştir” diye noktaladı.