Cizre Fırtınası Hamlesinde çetelere ait 16 nokta özgürleştirildi

QSD Basın Merkezi, Fırat’ın doğusundaki hamleyi sürdüren savaşçıların Yıkarı Baxoz ve El-Sûsê köylerinde DAIŞ çetelerine ait 16 noktayı özgürleştirdiğini ve El-Sûsê köyüne 2 kilometre yakınlaştığını açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” adıyla sürdürdüğü son aşamanın bilançosunu açıkladı.

Yukarı Baxoz köyü etrafında DAİŞ çeteleri ve QSD güçleri arasındaki şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten QSD Basın Merkezi, şunları kaydetti: “Çeteler bölgedeki güçlerimize yönelik top atışları ile saldırıda bulundu. Koalisyona ait topçu atışları ile çetelerin konumlandığı noktalar bombalandı. Burada çatışmalarda 7 çete öldürülürken, 3 savaşçımız da hafif yaralanmıştır.

Dün sabah saatlerinde de güçlerimiz ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Güçlerimiz gözle görülür bir şekilde ilerleme kaydederek, çetelere ait 7 noktayı özgürleştirdi. Burada çatışmalarda 2 çete üyesi öldürülürken, 2 savaşçımız da şehit düşmüştür. Bölgede ayrıca güçlerimize ait bir kepçenin geçişi esnasında mayın patlamış, patlama sonucu sadece maddi zarar oluşmuştur.

DAIŞ çeteleri El-Sûsê köyünde çok sayıda mayın döşedi. Bölgedeki sivillerin bu mayınlar nedeniyle can güvenliklerinin tehlikeye girmiştir. Bu bölgedeki güçlerimiz dün akşam saatlerinden bugün sabah saatlerine kadar 2 kilometre ilerledi ve 9 noktayı çetelerden özgürleştirdi. Bölgede yaşanan mayın patlaması nedeniyle 6 savaşçımız yaralanmıştır. Patlama nedeniyle güçlerimize ait 2 zırhlı araçta da maddi zarar oluşmuştur.

Şu ana kadar ki bilançoda, savaş noktalarında 16 çete öldürülürken, 2 savaşçımız şehit düşmüş ve 6 savaşçımız da yaralanmıştır.

Öte yandan mayınları etkisiz hale getiren uzman ekiplerimiz, bölgedeki 17 mayını tespit edip imha etmiştir. Uluslararası Koalisyon’a ait savaş uçakları ise bölgeyi 18 defa bombalamıştır.”