Cizre Fırtınası Hamlesi: Bin sivil kurtarıldı

QSD çatısı altında yer alan Dêra Zor Askeri Meclisi savaşçıları, bin sivili kurtararak güvenli alanlara ulaştırdı.

9 Eylül’de başlayan Cizre Fırtınası Hamlesi’nde öncelikli konulardan biri de sivillerin kurtarılması. Savaşçılar her gün yüzlerce sivili kurtararak güvenli bölgelere ulaştırıyor. Kurtarılan siviller arasında yaralılar da var.

Ebu Fas kolunda ve Irak ve Suriye sınırı arasında yer alan Siwer bölgesinde ilerleyen savaşçılar alanda kurtardıkları sivilleri önce Salih El Hawwaş köyü yakınlarına götürüyor. Özerk Yönetim’e bağlı yardım örgütleri burada sivilleri karşılayarak yiyecek ve gerekli ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor.

Savaşçılar Fırat Nehri’nin doğusunda Dêra Zor’un farklı bölgelerinde bin sivili kurtardı. Kurtarılan sivillerin çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Dêra Zor çıplak arazilerin olduğu bir alan ve çetelerden kurtulmaya çalışan siviller savaşçıların denetimindeki alanlara ulaşmak için saatlerce aç ve susuz yürüyor. Kurtarılan sivillerin ilk önce istediği su oluyor. Rojava yardım örgütleri karşıladıkları sivillere önce su veriyor, ardından da yemek. Bugün kurtarılan siviller Humus, Dêra Zor ve Dêra Zor’a bağlı Salihi, Mazlum, Riweç, Dihela, Sibhe, Merat, Etle, Xişem, Tebiye ve Cedid Beqare alanlarından geliyor.

Rojava Asayişi sivilleri güvenli bir şekilde Sed Göçmen Kampı’na götürüyor.