Cizre Fırtınası Hamlesi: 49 DAİŞ çetesi öldürüldü

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü bitirme savaşı” aşamasında yaşanan çatışmalarda 49 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “terörü bitirme savaşı” aşamasına ilişkin şunları belirtti:

“-Baxoz çevresinde savaşçılarımız ile DAİŞ teröristleri arasında çatışma yaşanmıştır. Savaşçılarımız DAİŞ çetelerine ait bomba yüklü bir aracı hedefine ulaşamadan imha etmiş, çok sayıda çete öldürülmüştür. Yaklaşık 1 km ilerleyen savaşçılarımız, alanda noktalarını kurmuştur.

DAİŞ çeteleri birçok taraftan savaşçılarımızın noktalarına saldırmış, savaşçılarımız ile çeteler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüştür. Uluslararası Koalisyon güçlerinin uçakları, teröristleri hedef almıştır.

-Hecin çevresinde savaşçılarımız, çeteler ile yaşanan çatışmaların ardından 600 metre ilerlemiş ve alanda birçok noktada konumlanmıştır. Çetelerin hareket etmek için kullandıkları bir araç ile birkaç motosiklet de imha edilmiştir.

Savaşçılarımız çetelere ait çok sayıda silah ve cephaneyi ele geçirmiştir.

DAİŞ çetelerinin bölgede döşediği mayınlar, uzman ekiplerimiz tarafından etkisiz hale getirilmektedir.

Ayrıca Uluslararası Koalisyon uçakları bomba yüklü bir aracı imha etmiş, çetelerin bulunduğu birçok noktayı hedef almıştır.

-Savaş bilançosu:

10 nokta kurulmuştur.

49 terörist öldürülmüştür.

4 araç, 3 motosiklet, 7 üs, 2 cephanelik imha edilmiştir.

Uluslararası Koalisyon uçakları teröristleri 17 defa hedef almıştır.

6 adet cephane deposu ve bir adet 23’lük doçka savaşçıların eline geçmiştir.”