Cizre Fırtınası Hamlesi: 3 köy ve 7 mezra özgürleştirildi

Hol ve Şedadê cephelerinde ilerleyen QSD savaşçıları, Hesekê’nin Güneydoğu istikametinde bulunan Dişişa beldesi yakınlarındaki 3 köy ve 7 mezrayı özgürleştirdiği bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, savaşçıların Şedadê ilçesi kırsalında 7 km ilerledikleri ve bu bölgede kolda El Mercan, Kileb Tehtani ve El Xoyre köyleri ile 7 mezranın özgürleştirdiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi, Kileb köyünde savaşçılar ile DAIŞ çeteleri arasında çatışma yaşandığını, ayrıca çetelere ait bir motosikletin hedef alındığını kaydetti.

QSD savaşçılarının Mercan köyünde döşeli çok sayıda mayını etkisiz hale getirdiği ve ayrıca köyde çetelerin kullandığı bir tüneli bulduğu belirtildi.

Yaşanan çatışmalarda 4’ü çetebaşı 46 DAIŞ çetesi öldürüldüğü, 2 QSD savaşçısının da yaralandığı ve yaralı savaşçıların durumunun iyi olduğu kaydedildi.

HOL CEPHESİ

QSD Basın Merkezi, Hol cephesine ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: “Hamleye katılan savaşçılar Hol bölgesinde de harekete geçmiştir. Burada savaşçılarımız 7,5 km ilerlemiştir. Burada çeteler fazla direnmemekte, havan saldırılarıyla savaşçılarımızın ilerleyişini durdurmaya çalışmaktadırlar.”

QSD Basın Merkezi, Uluslararası Koalisyon güçlerinin de hamlede savaşçılara hava desteği sunduğunu belirterek, “Uluslararası Koalisyon 21 defa hareket halindeki çetelere bombalamış, 47 defa da çetelerin mevzilerine top atışı yapılmıştır. Uçak bombardımanları, top atışları ve doğrudan çatışmalarda çetelere ait HAMMER tipi 3 araç, HI LUX tipi 2 araç, bir motosiklet ve 2 mevzi imha edilmiştir” dedi.