Cizre Fırtınası Hamlesi: 24 saatte 15 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatinde yaşanan çatışmalarda 15 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme aşamasının son 24 saatlik bilançosunu yayınladı.

Bilanço şöyle:

Baxoz Cephesi: Savaşçılarımız DAİŞ’li teröristlerin saldırılarını kırmış ve yaşanan çatışmada 3 terörist öldürülmüştür. Öldürülen teröristlerin cenazeleri güçlerimizin eline geçmiştir. Uluslararası koalisyon güçleri savaş uçakları ve füzelerle teröristlerin üslerini hedef almıştır.

Burada yaşanan çatışmalarda 3 savaşçımız yaralanmıştır.

Bu cephede yaşanan çatışmalar, açıklamanın hazırlandığı süre içinde de devam etmekte olup, teröristlerin SPG-9 tipi silahlar ve ağır silahlar kullanarak gerçekleştirdiği saldırılarda bir savaşçımız şahadete ulaşmış, bir savaşçımız da yaralanmıştır.

Hecîn Cepnesi: Güçlerimiz burada yeni noktalar ve toprak setler yapma çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışma esnasında teröristlerin yerleştirdiği bir mayın patlamış ve 2 savaşçımız yaralanmıştır.

Behra Cephesi: Teröristlerin bomba yüklü araçlarla saldırı girişimine savaşçılarımız karşılık vermiş, saldırıyı kırmış ve bunun üzerine çeteler çatışma bölgesinden kaçmıştır. Yaşanan bu saldırı girişiminde bir savaşçımız şehit düşmüş, bir savaşçımız da yaralanmıştır.

Bilanço:

-15 terörist öldürüldü.

-Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 11 noktayı vurdu.

-Teröristlere ait 5 nokta imha edildi.

-Bir adet GPS cihazı savaşçıların eline geçti.

-2 savaşçımız şehit düştü, 7 savaşçımız yaralandı.”