Cizre Fırtınası: 24 saatte 29 çete üyesi öldürüldü

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonun son 24 saatinde en az 29 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı. Operasyonda çok sayıda silah da ele geçirildi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olarak adlandırılan “Terörü sona erdirme savaşı”na ilişkin yeni bir bilanço yayınladı.

Son 24 saat içerisinde iki cephede yaşanan çatışmalarda en az 29 çete mensubunun öldürüldüğünü belirten QSD, her iki cephede de ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Açıklamada Baxoz Cephesi’nde DAİŞ çeteleri ile yoğun çatışmaların yaşandığı belirtilirken, sonrasına yaşananları şöyle aktardı:

“Birkaç saat süren çatışmalarda teröristler, savaşçılarımızın yoğun darbelerinden korunmak için her çeşit silahı devreye koymuştur. Ancak bu durum savaşçılarımızın ilerleyişine engel olmamış, çatışmaların tüm şiddetine rağmen güçlerimiz 1 buçuk km ilerleme kaydetmiş, 15 noktada üslenmiştir. Bununla birlikte çetelere ait 5 adet mayın etkisiz hale getirilmiştir.

Öte yandan koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlere ait noktaları bombaladı. 2 çetenin öldürüldüğü saldırıda çetelerin güdümlü füze atışı yaptığı nokta da imha edildi. Bununla birlikte koalisyon uçakları, savaşçılarımızın bulunduğu noktaya girme girişiminde bulunan bomba yüklü bir aracı da imha etmiştir.

Teröristler BKC ve suikast tüfekleri ve güdümlü füzelerle savaşçılarımıza ait noktalara saldırı düzenlemiş, güçlerimiz bu saldırıda herhangi bir zarara uğramamıştır.

Koalisyon uçakları bir kez daha teröristlerin noktalarını hedef almış, çetelerin güçlerimize saldırı düzenlediği 3 nokta imha edilmiştir. Bununla birlikte çok sayıda çete öldürülmüş, bomba yüklü araç yapılan bir nokta imha edilmiştir.

Akşam saatlerinde güçlerimiz, Meraşde köyünde bulunan çetelere ait noktalara eylem düzenlemiş, eylemde güçlerimiz çetelerin cephane deposunu imha etmiş ve 1 km ilerleme sağlamıştır.

Bu cephedeki tüm noktalarda şiddetli çatışmalar yaşanmaktı, çetelerce top atışları yapılarak saldırı girişimlerinde bulunulmuş ancak bu girişimlere karşı savaşçılarımız karşılık vermiştir.”

Hecîn Cephesi’nde de şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten QSD, “Yaşanan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülmüş, ancak ölü sayısına ilişkin net bir bilgiye ulaşılamamıştır” dedi.

QSD, “Ayrıca teröristler, savaşçılarımıza karşı saldırı girişiminde bulunmuş ancak güçlerimizin karşılık vermesiyle teröristler geri çekilmiştir” diye ekledi.

Bu cephede aralıklarla çatışmalar yaşandığını ifade eden QSD, “teröristler bu saldırılarında ağır silahlar ve füzeler kullanmaktadır” bilgisini paylaştı.

Açıklamada son 24 saatin bilançosu şöyle açıklandı:

“-29 terörist öldürüldü.

-Çetelere ait füze atışı yapılan nokta, bir adet bomba yüklü araç, teröristlere ait 3 nokta, bomba yüklü araç imalathanesi ve cephanelik imha edilmiştir.

-Bir adet 12,5 mm’lik doçka ve 26 bin adet mermisi, 25 bin adet BKC mermisi, 4 adet 120’lik havan ve 200 adet gülle ile 100 adet haşvesi, 5 adet kaleşnikof mermisi, 2 adet 23 mm’lik doçka namlusu, 10 adet 14.5 mm’lik doçka namlusu ve bir adet 12.5 mm’lik doçka namlusu ele geçirilmiştir.

-5 mayın etkisiz hale getirilmiştir.

-Uluslararası koalisyon uçakları 14 saldırı gerçekleştirmiştir.”