Cizre Fırtınası: 16 köy özgürleştirildi

YPG Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında 16 köyün özgürleştirildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, QSD savaşçılarının El Sur ve Megeda beldesinin doğu bölgesini çetelerden özgürleştirmek amacıyla 3 taraftan sınırın güney hattına doğru ilerlediğini belirtti.

“QSD savaşçıları tarafından Dêra Zor’un doğu kırsalını ve sınır hattını DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek amacıyla başlatılan Cizre Fırtınası hamlesi, tüm hızıyla devam etmektedir” diyen YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları kaydetti:

“El Dişişah ve El Tomin beldeleri ile onlarca köyün özgürleştirilmesinin ardından, QSD savaşçıları şimdi de El Sur ve Mergeda beldesinin doğu bölgesini çetelerden özgürleştirmek amacıyla 3 taraftan sınırın güney hattına doğru ilerlemektedir. QSD savaşçılarının ilerleyişi ve DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmaların ardından, savaşçılar çetelerinin üslendiği birçok noktayı imha etmiştir.

Bir hafta içerisinde yaşanan çatışmaların ardından QSD savaşçıları, 16 köyü çetelerden özgürleştirmiştir. Özgürleştirilen köyler şöyle: Hamlît, Bab El-Xêr, El-Becarî, Ebûd El-Cedan, Hebat El-Nezal, Um Xebra, Umer, El-Welîd, Bîr El-Emran ve bazı küçük köy ve mezralar.

Çetelerin üstlendiği köylerden biri olan El Rewda’da, QSD savaşçılarının ilerleyişini engellemek için çok sayıda mayın döşeyerek, sivillerin evlerine yerleşmiştir. QSD savaşçılarının köyü özgürleştirmekteki ısrarı, çeteleri sıkıştırmıştır. Yaşanan şiddetli çatışmaların ve QSD özel kuvvetlerinin de çatışmaya dahil oluşunun ardından, köydeki çeteler öldürülerek köy tamamen özgürleştirilmiştir.

Köyde M16, onlarca kalaşnikof, RBG, BKC, mayın, binlerce merminin de bulunduğu çok sayıda silah ve cephane ele geçirilmiştir.

QSD savaşçılarının köyü özgürleştirmesinin ardından evlerine dönen halkın savaşçıları karşılayışı, savaşçıların ilerleme isteğini daha da arttırmıştır.

Savaşçıların tüm bölgeyi çetelerin saldırılarına karşı korumak için operasyonları hala devam etmektedir. DAIŞ çeteleri son üslerini korumak için saldırılar düzenlemekte, ancak QSD savaşçıları tüm saldırıları püskürterek çetelerin girişimlerini boşa çıkarmaktadır.”