Cizre Bölgesi'nde Newroz 9 kentte karşılanacak

 Newroz Hazırlık Komitesi Üyesi ve TEV-DEM Yöneticisi Cahit Hesen, bu yıl Newroz'u Efrîn direnişine destek şeklinde karşılayacaklarını belirtti.

Kuzey Suriye ve Rojava’da bu yıl Newroz etkinlikleri, “Newroz Ruhuyla Direnişi Büyütelim, Efrîn’de Zaferi Elde Edelim” şiarıyla düzenlenecek. Cizre Bölgesi’nde Newroz etkinlikleri 9 ayrı kentte olacak. Etkinliklerde Newroz kutlama şeklinde karşılanmayacak. Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu yetkilileri ve halklar adına Kürtçe, Arapça ve Suryanice dillerinde konuşmaların yapılacağı etkinliklerin temasını işgalciliğe karşı sergilenen Efrîn direnişine deste oluşturuyor.

9 KENTTE EFRÎN'İN SESİ YANKILANACAK

Newroz etkinliklerinin gerçekleşeceği kentler şunlar: Derik, Tırbesipiye, Qamişlo, Qirkelege, Amude, Tirbesiye, Serekaniye, Tiltemir ve Heseke. Newrozu programı Derik ve Amude’de saat 10.00’da başlayacak. 11.00’de tamamlanması öngörülüyor. Diğer kentlerde ise 11.00’de başlayacak etkinlik programlarının saat 13.00’te sona ermesi bekleniyor. Alışılagelen kutlamalar şeklinde karşılanmasa da bu yıl da Newroz’da Efrîn direnişi üzerine hazırlanan şarkı ve marşların sesi tüm Kuzey Suriye ve Rojava’da yükselecek.

DİRENİŞ MASAJI VERİLECEK

Newroz Hazırlık Komitesi Üyesi ve Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yöneticisi Cahit Hesen, Newroz etkinliklerine ilişkin ANF’ye konuştu. Hesen, “2018 yılı Newrozu ise EfrÎn’de işgalciliğe karşı yükseltilen direnişin ruhuyla kutlanacak. Çağın Direnişi Demirci Kawa’dan Mazlum Doğan’a, oradan Awesta Xabur’a uzanan Newroz ruhuyla 2 ay boyunca görkemli bir direnişin örneği oldu. Kawa’dan bugüne Newroz özgürlük mücadelesinin ışığı oldu. Bu direniş meşalesi bugün de yanmaya devam ediyor” dedi.

EFRÎN HALKINA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Hesen, tüm bölge halkına, özellikle de Cizre Bölgesi ve Kuzey Suriye halkalarına şu çağrıda bulundu: “Bugünlerde herkes ayakta olup, her yeri Efrîn direnişine destek alanına dönüştürmeli. Efrîn direnişi yeni bir aşamaya geçmiş durumdadır. İşgalciliğe karşı mücadele bu aşamada geride bırakılan 2 ayda olduğu gibi yine sürecektir. Hepimiz işgal saldırıları sonucunda binlerce yıllık topraklarını terk etmek zorunda kalarak mülteci duruma düşen halkımıza sahip çıkalım ve direnişi büyütelim.”