Cindires’te çeteler 30’dan fazla sivili kaçırdı

İşgalci Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrîn’de 30’dan fazla sivili kaçırarak, mallarına da el koydu.

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’in Cindires ilçesinde 30’dan fazla sivili kaçırdığı, bu insanlarının evlerini talen ettiği, kıymetli eşyalarını çaldığı ve ailelerinden de fidye istendiği öğrenildi.

Efrîn’in Cindires ilçesinde ev baskınları yapan çeteler 30’dan fazla kişiyi kaçırdı. Konuya ilişkin ANH’ya bilgi veren yerel kaynaklar çetelerin ev baskınlarına devam ettiğini ve sivillere ait kıymet eşyalarını çaldığını aktardı.

Çetelerin kaçırdığı kişilerin ailelerinden fidye istediği bilgisini de paylaşan aynı kaynak “Çeteler hırsızlık, talan ve fidye istemede yeni yöntemler buldu. Çeteler kaçırdıkları sivillerin görüntülerini Avrupa’da yaşayan yakınlarına gönderip ‘eğer bize para göndermezseniz akrabanızı öldürürüz’ diyorlar” diyerek durumu anlattı.

Çoğu ENKS yanlısı kişilerin, maddi durumu iyi, kıymetli eşyası olan ve Avrupa’da yakınları bulunan aileleri çetelere bildirdiğini de aktaran kaynak, Türk devletine bağlı çeteler de bu ailelerin üyelerini kaçırarak, mallarını ve eşyalarını gasp ettiğini de söyledi.

Kaynağın, çetelerin Cindirês’teki sivilleri bu yöntemle kaçırdığını da aktardı.