CDU’dan Erdoğan karşıtı açıklama

Almanya’da iktidar partisi CDU’nun Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer İstanbul’daki seçimlerin iptal kararını eleştirerek, 23 Haziran’da yenilecek seçimlerde muhalefete destek mesajı verdi.

Başbakan Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU), ülkedeki muhalefet partilerinden rol çalarak Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AKP karşıtlığı yapmaya başladı. CDU’nun büyük ortak olduğu Federal Alman Hükümeti’nin Erdoğan rejimiyle kurduğu askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği unutan CDU Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, ilk kez açık ifadelerle AKP karşıtı bir çıkışta bulundu.

Duisburg kentinde partisinin Avrupa Parlamentosu seçimleri için düzenlediği mitingde konuşan Kramp-Karrenbauer “AP seçimlerine katılarak oy kullanmak aynı zamanda Türkiye’deki muhalefetin de desteklenmesi anlamına gelir. İstanbul’daki vatandaşlar belediye başkanlarını yeniden seçerek Erdoğan’ın siyasetine de dur demeye çalışacaklar” diye konuştu.

‘ERDOĞAN KAYBEDİNCE İPTAL ETTİ’

26 Mayıs’ta yapılacak AP seçimleri ile 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri arasında bağ kuran CDU lideri “26 Mayıs’ta katılımın yüksek olması Türkiye’de baskı altında olan ve özgürlükleri kısıtlanan muhalefete de destek anlamına geliyor” ifadesini kullandı. Kramp-Karrenbauer, bu sözlerle 23 Haziran’da yenilecek İstanbul seçimlerinde muhalefet partilerini destekleyeceklerini açıkça dile getirmesi dikkat çekti.

Türkiye’de Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini iptal ederek yeni seçim kararını almasını ise sert sözlerle eleştiren Kramp-Karrenbauer “İstanbul’daki seçim sonuçları Erdoğan’a uymadığı için demokrasi yok sayılarak seçimlerin yenilenmesine karar verildi” dedi. Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkel sonrası Almanya’nın yeni başbakanı olarak görülüyor.