Berxwedan Kampı'nda 4 Nisan kutlaması

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü Şehba'da Efrînlilerin kaldığı Berxwedan Kampı'nda binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Öcalan'ın doğum günü Şehba'da Efrînlilerin kaldığı Berxwedan Kampı'nda binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgal saldırıları sonrası direnişlerini Şehba bölgesinde sürdüren Efrin halkının yaptığı kutlamada sık sık “Bê Serok jiyan nabe", “Bijî berxwedana Serok Apo" ve “Bijî berxwedana Efrînê" sloganları atıldı.

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Sureya Hebeş, Öcalan'ın doğum gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Buradan, direnişin diyarı Efrin'den İmralı adasına binlerce kez selam gönderiyoruz. Başkanım doğum günün kutlu olsun. Bizler burada direniyoruz Başkanım. Bir tek kişi, bir tek Apocu kalsak bile kalsak dahi direnişimiz devam edecek. Çünkü bizler Başkanımızın nefesini soluduk. Bu nefesi verene kadar da Başkanımızın İmralı’da direndiği gibi direneceğiz" dedi.

Hebeş'in ardından söz alan Kongreya Star üyelerinden Rohila Arif ise Öcalan'ın felsefesini asla bırakmayacaklarını vurgulayarak, “Bu felsefe ile dirildik, bu felsefe ile direniyoruz ve bu felsefe ile zaferi kazanacağız. Düşman çok sevinmesin Efrin asla onlara bırakmayacağız" diye konuştu.

Şehba Kantonu Yönetimi adına konuşan Rihab Cebo da bölge halklarının Öcalan’ın felsefesi doğrultusunda yeni yaşamlarını kurduğunu birlikte de savunacaklarını kaydetti.

Efrin Kantonu Savunma Konseyi Başkanı Ebdo Cilo ise Efrin işgal saldırısının Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun devamı olduğunu kaydederek “Direnişimiz hiçbir şekilde durmadı durmayacak. Savaşçılarımız her gün eylemler düzenliyor. Türk devleti Efrîn'e girdiği güne lanet getirene kadar bu direniş devam edecek. Hep birlikte yeniden Efrin'e döneceğiz" dedi.

Yapılan konuşmalar daha sonra yerini müzik dinletisi ve halaylara bıraktı.