Tecridi protesto için bedenini ateşe veren Şakar şehit düştü

Almanya’nın Krefeld kentinde Şubat ayında tecride karşı bedenini ateşe veren Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Uğur Şakar, 20 Şubat günü 20 Şubat günü Krefeld’deki mahkeme önünde bedenini ateşe vermişti.

Vücudunda yüzde 64 oranında yanıklar oluşan Şakar, Duisburg’da bir hastanede tedavi görüyordu.

Şakar’ın bu sabah saatlerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Doktorlar, Şakar'ın hastaneye getirilmesi ardından durumunun ağır olması nedeniyle ziyaretleri yasaklarken, 20 Şubat günü polisin ifade alma girişimini de engellemişti.

Uğur Şakar, eyleminden önce bıraktığı mektubunda Öcalan üzerindeki tecride, açlık grevi eylemlerine ve Alman devletinin baskılarına dikkat çekiyordu.

Mektupta, açlık grevi eylemlerini selamlayan Şakar, “PKK hareketi bize ‘direnmektir yaşamak’ felsefesini öğretti. Nerede olursak olalım, adaletsizliğe karşı direnmek bizim için boynumuzun borcudur” diyordu.

Avrupa ülkelerinin sessizliğini kınayan Şakar, özellikle İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin açlık grevi eylemleri karşısındaki sessizliğine tepki gösteriyordu.

Şakar, şöyle noktalıyordu: “Alman devletinin polis şiddeti ve Kürtler üzerindeki siyasal baskıları lanetliyorum. Kölece yaşamaktansa her bir Kürt özgürce yaşamak uğruna kavga etmeye davet ediyorum.

Mutlaka kazanacağız. Önderliğin etrafında kilitlenen açlık grevinde bulunan arkadaşlar etrafında kenetlenelim halk olarak.”