Barin’in annesi: Kızıma yaptıklarını asla unutmayacağım

Fransa kamu radyosu “Franceinfo”, Efrîn direnişinde vahşice katledilen ve cenazesine işkence yapılan YPJ savaşçısı Barin’in ailesi ile görüştü.

Franceinfo radyosu, Barin’in annesinin “Kızıma yaptıklarını asla unutmayacağım” sözlerini başlığına taşıdı. Radyo, 23 yaşındaki savaşçının bedenine yapılan işkenceyi hatırlatarak, Barin için “Kürt trajedisinin sembolü” tanımını yaptı.

Radyo, Kobanê’de Barin’in aile bireyleri ile görüştü. Barin’in büyük bir portresinin Kobanê sokaklarında asılı olduğuna dikkat çeken Fransız kamu radyosu, “Ailesi, Barin’in parçalanmış ve kan içindeki dayanılmaz görüntüleri yüzündeki bu gülüşle hatırlanmasını istiyor” dedi.

Barin’in babası Mustafa şu ifadeleri kullanıyor: “Erdoğan, bölgedeki tüm cihatçıları eğitti ve bizimle savaşmak için Efrîn’e önderdi. Bunlar ne ahlakı ne de insanlığı olmayan canavarlardır. Videoyu (Kızının sosyal ağlarda paylaşılan görüntüleri) gördüğümde, hemen cihatçılar olduğunu anladım: Aynı tarz, aynı uzun saçlar, aynı kelimeler. Daiş’ten hiçbir farkları yok”

Franceinfo, Barin’in anısının Kürdistan’ın her yerinde selamlandığını belirtirken, annesi Zara’nın sözlerine şöyle yer veriyor: “Barin cesur ve iyi biriydi, arkadaşları ona hayrandı. Kürt halkının hizmetindeydi ve bu dava için ölmeye hazırdı. Daiş’e karşı Kobanê savaşına katılmıştı ve Türk güçlerini Efrîn’den çıkarmak istiyordu. Kızıma yaptıklarını asla unutmayacağım: Ölümüne hazırlıklıydım ama böylesine değil.”