Bablılar’dan QSD’ye: Bölgeyi işgalden kurtarın

Bablılar, Türk devleti ve ona bağlı çetelerinin işgalini kabul etmediklerini dile getirerek QSD güçlerine bölgelerini işgalcilerden özgürleştirmesi çağrısı yaptı.

Kuzey Suriye’nin Bab bölgesinde yüzlerce kişi, “İşgale hayır” sloganı ile meydanlara akarken, QSD’ye bölgeyi işgalcilerden özgürleştirmesi için çağrı yaptı.

İşgalciliğe karşı yürüyüşe katılan eylemciler Türk devleti işgaline ilişkin görüşlerini anlattı. Halk bölgelerini işgalcilerden özgürleştirmeleri için QSD güçlerine çağrıda bulundu.

ANHA’ya konuşan Bablılar şunları belirtti:

Hemîd Îlyas: Türk devleti haksız yere kentimizi işgal etti. Bizler işgalcileri topraklarımızda asla kabul etmiyoruz. Erdoğan, işgal ettiği yerlerde her gün sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştiriyor, çeteleri ise halka ait mal ve mülkü çalıyor. Demokratik Suriye Güçlerinin bölgemizi Türk devletine bağlı çetelerin işgalinden özgürleştirmesini istiyoruz.

Ebdulhenan Hisên: Türk işgalini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, bölgemizi Erdoğan ve çetelerinden özgürleştirmesi için QSD güçlerine çağrıda bulunuyoruz. Erdoğan 400 yıl boyunca Suriye’ye hüküm etmiş Osmanlı imparatorluğunu geri getirmek istiyor.

Ilêwî Hesen: Türkiye topraklarımızdan defolsun, sivilleri öldürüyorlar, kaçırıyorlar ve evlerimizi talan ediyorlar. Biz Demokratik Yönetim çerçevesinde kendi kendimizi yönetmek istiyoruz, QSD güçlerine bölgemizi Türk devleti çetelerinin işgalinden özgürleştirmeleri için çağrıda bulunuyoruz.