Ayhan’ın cenazesi ‘şehit namirin’ sloganları ile karşılandı

Hewlêr’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi Silopi’de kitlesel bir şekilde, “Şehit namirin” sloganıyla karşılandı.

20 Eylül tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi, Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde alınarak, memleketi Urfa’ya götürülmek üzere Şırnak’ın Silopi ilçesine getirildi. Ayhan’ın eşi Rezan Ayhan ve HDP Eşbaşkan Yardımcısı Dersim Milletvekili Alican Önlü, Amed Milletvekili İmam Taşçıer, Mardin Milletvekili Pero Dündar, HDP Genel Saymanı Ömer Önen’in de aralarında bulunduğu heyet tarafından getirilen cenaze, resmi işlemlerden kaynaklı bir süre ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Habur Sınır Kapısı’nda bekletildi.

İşlemlerin ardından uzun bir araç konvoyu eşliğinde yola çıkarılan Ayhan’ın cenazesi, Silopi’ye yakın bir noktada bulunan Başverimli (Tilqebîn) beldesinde yüzlerce kişi tarafından “Şehit namirin” sloganı ile karşılandı. Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu karşılama törenine, Ayhan’ın yakınları, DBP ve HDP’li yöneticiler, STÖ temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DTK Eşbakanlık Divanı üyeleri, TJA ve çok sayıda HDP milletvekili katıldı.

Duygusal bir havanın hakim olduğu karşılama töreninde, ağıtlar yakan Ayhan’ın annesi Zekiye Ayhan güçlükle ayakta kalabildi.

Ayhan’ın fotoğraflarını yakalarına takanların bulunduğu alanda ise polis ve askerler çok sayıda zırhlı araçla yoğun önlem aldı.

Cenaze aracı buradan çok sayıda araçtan oluşan bir konvoyla, otopsi işlemleri için İlçe Devlet Hastanesi’ne getirildi. İşlemler esnasında yoğun önlem alan polisler, kitlenin hastane bahçesinde durmasını engelledi.

Ayhan’ın cenazesi buradaki işlemlerin ardından Urfa’nın Siverek ilçesine doğru yola çıkarılacak.

Sırasıyla Cizre, Nusaybin, Kızıltepe ve Viranşehir ilçelerinden geçecek olan cenaze konvoyunun gece saatlerinde Siverek’e ulaşması bekleniyor.

Cenaze, yarın saat 11.30’da Siverek Devlet Hastanesi’nin morgundan alınarak, kitlesel bir törenle Nato Mezarlığı’nda toprağa verilecek.