Askeri bölükte koronavirüs

Hakkari’de 200 kişilik bölükte kalan 11 askerin koronavirüse yakalandığı iddia edildi. Virüse yakalanan askerlerin yurtlara ve otellere yerleştirilmesi tepkiye neden oldu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs salgını giderek yayılıyor. AKP hükümetinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yeterli tedbir almamasından kaynaklı can kayıpları artarak devam ediyor. Kürdistan illerinde sağlık sisteminin yetersiz olmasının yanı sıra AKP Hükümetinin de bu konuda bir çalışması yok. Kürdistan'da halk salgın ile mücadele ederken, devlet ise askeri operasyonlar yapıyor. Operasyonlar nedeniyle AKP Hükümeti, sınır kenti Hakkari ve ilçelerine hemen hemen her gün yüzlerce asker gönderiyor.

Hakkari merkez, Gever, Şemdinli ve Çukurca’ya gelen askerlerin, sağlık kontrolünden geçilmediği belirtiliyor. Hakkari ve ilçelerine gelen bazı askerlerin koronavirüse yakalandığı iddia edildi. Koronavirüse yakalananların diğer askerlerle ile bir arada olması ve bu askerlerin halkın içine çıkması, Hakkari’de tedirginliğe neden oldu. Hakkari’nin Gever ilçesinde 200 askerin bulunduğu bir bölükte 11 askerin koronavirüse yakalandığı belirtiliyor. Virüse yakalanan askerlerin daha sonra Gever’de yurtlara ve otellere yerleştirilmesi paniğe ve tepkilere neden oldu.

‘ASKERLER KARANTİNAYA ALINMALI’

Koronavirüse yakalanan askerler ile diğer askerlerin günlerce aynı yerde kaldığını ve daha sonra bu askerlerin kent merkezinde otel ve yurtlara yerleştirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Hakkarili bir kişi tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Bu askerlerin karantina altına alınması gerekirken, halkın içinde dolaşıyorlar. Askerler bu hastalığı halka bulaştıracak. Çünkü burada herhangi bir tedbir yok. Askerlerin çoğu genç ve hastalığın farkına varmadan insanlara bulaştıracaklar. Şehir merkezine yerleştirilen askerlerin bir an önce bölüklerinde karantina altına alınmaları lazım."