Asayiş'ten Qamişlo’daki çatışmaya ilişkin açıklama

Kuzey Suriye İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) Genel Komutanlığı, Qamişlo’da rejim güçleri ile yaşanan çatışmada 11 rejim askerinin öldüğünü belirtti. Açıklamada, “Çatışmada 7 üyemiz şehit olmuş ve bir üyemiz de yaralanmıştır” denildi.

Asayiş Genel Komutanlığı, çatışmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Suriye rejim güçlerine ait 3 araçtan oluşan bir devriye, bugün Qamişlo’da güçlerimizin olduğu bir alana girmiş ve bazı sivilleri alıkoymuştur” dedi.

“Rejim devriyesindeki askerler noktamızı geçtiğinde hafif ve orta silahlarla güçlerimize ateş etmiştir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, asayiş güçlerinin saldırıya karşılık verdiği kaydedildi.

Asayiş Genel Komutanlığı, “11 rejim üyesi öldürülmüş, 2 kişi de yaralanmıştır. Çatışmada 7 üyemiz şehit olmuş ve bir üyemiz de yaralanmıştır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Kuzey Suriye İç Güvenlik Güçleri olarak şehitlerimize ve halkımıza devrim kazanımlarını ve halkımızı koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Ne taraftan gelirse gelsin halkımızın kazanımlarını hedef alan ya da karmaşa yaratan, huzuru bozan tüm kesimlere karşı direneceğiz.”