Asayiş Güçleri üyesi El-Ehmed için görkemli tören

8 Eylül günü Rojava’nın Qamişlo kentinde Suriye rejim güçleri ile yaşanan çatışmada şehit düşen Asayiş Güçleri Üyesi Ebdulfetah El-Ehmed, Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

El-Ehmed’in cenazesini Enteriyê Mahallesi Halk Meclisi’nden teslim alan binlerce kişi araç konvoyu ile Şehit Delil Sarûxan Şehitliği’ne hareket eti.

Şehitlikte El-Ehmed’in cenazesi askeri tören ile karşılandı.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Hêvî Seyid, “Şehit Ebdullfetah insanlık değerleri ve halkını savunmak uğruna canını feda etti. Haklıyız ve kanımızın son damlasına kadar şehitlerin mücadelesine sahip çıkacağız” dedi.

İç Güvenlik Güçleri’nin halkın yaşam alanlarını korumak ile mükellef olduğunu vurgulayan Cizre Bölgesi İç Güvenlik Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat şunları söyledi: “Gençlerin kanıyla özgürleştirilen yaşam alanlarımızı her türlü saldırıya karşı sonuna kadar koruyacağız.”

Şehit cenazesi yapılan konuşmaların ardından Asayiş Güçleri tarafından omuzlara alınarak defnedileceği yere götürüldü. Şehit cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.