Armanc: Gerilla eylemleri büyüyecek

HPG komutanlarından Haki Armanc, Kuzey ve Güney Kürdistan'daki etkili gerilla eylemlerine dikkat çekerek, her eylemin balyoz gibi düşmanın başına indiğini belirtti. Armanc, gerilla eylemlerinin daha da büyüyeceğini söyledi.

Dengê Welat radyosuna konuşan HPG komutanlarından Haki Armanc, Türk devletinin Kürdistan üzerinde yürüttüğü işgal politikasına ve buna karşı Heftanîn ve Bakurê Kurdistan'da gelişen gerilla direnişine dikkat çekti. Armanc, gerilla güçlerinin bu süreçte tarihi başarılar elde edeceğini belirterek, ''İşgalci Türk devleti yılın başından bu yana soykırım operasyonlarını yürütüyor. Bundan ısrar edeceği de görülüyor. Rojava'da da siyasi ve askeri operasyonlar tüm Kürt kazanımlarına karşı devam ediyor. Özellikle Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'de bölgedeki halkımıza karşı saldırılar kaçırma, katletme biçiminde devam ediyor. Orada Kürt ve Kürdistan adına ne varsa her şey yok edilmek isteniyor" dedi.

'GERİLLA BAHANE, AMAÇ TÜM KÜRDİSTAN'IN İŞGALİ'

Armanc, soykırımcı, işgalci saldırıların Güney Kürdistan'a yönelik de gerçekleştiğini belirterek, Türk devletinin Heftanîn'e karşı yürüttüğü işgal saldırılarını hatırlattı. Armanc, Kürt kazanımlarının olduğu her yerin Türk devletinin hedefi olduğunu belirterek, Türk devletinin Kürdistan'ın birçok yerinde sivil halka yönelik saldırılarını ve yaptığı katliamları hatırlattı.
Armanc, Türk devletinin Heftanîn'e karşı başlattığı işgal operasyonuyla Heftanin'den Xarkukê, oradan Efrîn ve Kandil'e kadar tampon bölge oluşturmak istediğini, gerillanın onlar için bahane olduğunu belirtti. Armanc, aynı zamanda Türk devletinin Misak-i Milli sınırları olarak belirlediği sınırlar içinde yer alan Kürdistan bölgesinin işgal edilmek istendiğini söyledi.
Türk devletinin Heftanîn'e karşı başlattığı işgal operasyonunu bu yıl sonuçlandırmak istediğini belirten Armanc, ancak gerillaların direnişinin bu planları boşa çıkardığını söyledi.

'İŞGAL OPERASYONLARI BİTMEDİ'

Armanc, Heftanîn'de gerillanın çok büyük bir direniş sergilediğini, taktik zenginlik ve güçlü bir iradeyle işgalci güçleri Heftanîn'e sokmamak için muazzam bir direnişin yaşandığını belirtti. Armanc, bazı stratejik tepelerin Türk devletince işgal edildiğini ancak kayıplar vererek işgal edebildiğini, bunun, Türk kara ve hava güçlerinin büyük kayıplarına mal olduğunu kaydetti.
Armanc, Heftanîn'e yönelik işgal operasyonun bittiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını, aksine, işgal planın genişletilerek sürdürülmek istendiğini, işgalin kalıcılaştırılmasına yönelik Türk güçlerinin uğraş içinde olduğunu aktardı.
Gerilla korkusundan dolayı Türk işgalci ordusunun Heftanîn kırsalının derinliklerine girmeye cesaret edemediğini belirten Armanc, "Operasyon ileride sonlandırılabilir ancak bununla pozisyonlarını güçlendirmek isteyeceklerdir" dedi.

'İHANETÇİLERİN DESTEĞİYLE SALDIRDILAR'

Heftanîn'e yönelik saldırıların Kuzey ve Güneyli bazı 'ihanetçi Kürtlerin desteğiyle' gerçekleştirildiğini belirten Armanc, ''Öncülük yapıyorlar, ormanları kesiyorlar, bütün bunlar onların eliyle oluyor.Türk devleti tek başına Heftanîn'e girmezdi. Bunlardan bazılarıyla gerilla güçleri karşı karşıya kaldı. Güney'de de kimsenin bilmediği yollardan askerleri götürüp getiriyorlar. Güney ve Kuzey'deki ihanetçilerin desteğiyle bu operasyon yürütüldü" dedi.

'YILDIRIM ADLI İŞGAL OPERASYONU BAŞARISIZ OLDU'

Armanc, 2020 yılının başından bu yana 'Yıldırım' adıyla Kürdistan'da Türk işgalci güçlerinin Cudi, Zagros, Serhat, Dersim, Amanos, Bingöl (Amed-Erzurum arası), Amed, Mardin bölgelerinde işgal operasyonlarını yürüttüğünü ve göründüğü kadarıyla bunun devam edeceğini söyledi.
Armanc, 'Yıldırım' adlı işgal operasyonlarının başarılı olmadığını söyledi, "Bu operasyonları propaganda aracı olarak kullanıyorlar. Kuzey'deki halkımızı sindirmek istiyorlar" diye belirtti.

'TÜRK DEVLETİYLE İŞ BİRLİĞİ AFFEDİLMEZ'

Armanc, işgalci Türk devletinin genelde tüm Kürdistan'da özelde ise son dönemlerde Dersim ve Botan'da Kürdistan yoğunlaştırdığı orman yakma, orman kesme, askeri üsler inşa etme politikalarını hatırlatarak, Türk devletiyle işbirlikçi içinde bu politikalara destek olanlara uyarılarda bulundu. Armanc, ''Bu dönemde Türk devletiyle iş birliği içinde olma suçu kabul edilebilecek bir suç değildir. Düşmana yardım edenler, askeri üsler yapanlar, ormanları kesenler, özellikle Cudi, Heftanîn'de rol oynayanlar, birkaç kuruş için düşmanın soykırım savaşına ortak olanlar affedilmeyeceklerdir. Biz onları tanıyoruz. İsimleri bizde mevcut. Kimin ne yaptığını biliyoruz, onlar hedef olacaktır" şeklinde konuştu.

'EYLEMİMİZ BALYOZ GİBİ BAŞLARINA İNİYOR'

HPG komutanlarından Armanc, Kürdistan gerillalarının rol ve misyonları olduğunu, gerillaların da buna göre hareket ettiğini, eylemler gerçekleştirdiğini söyleyerek, eylemlerin daha da güçlenerek devam edeceğini belirtti. Armanc, şunları ifade etti:
''Kuzey Kürdistan'daki her bir gerilla eylemi bir balyoz gibi düşmanın başına iniyor. Tüm Kürdistan'ı etkiliyor. Düşmanın tüm saldırılarına karşı Hareketimiz, Önderliğimiz ve halkımız üzerinde etkili oluyor bu eylemler. Önder Apo'ya işkence ediliyor, tecrit içinde. Halkımıza karşı vahşice saldırılar var. Bu sebeple Kürdistan Özgürlük Gerilaları'nın Kuzey'de bu çerçevede bir rolleri var. Her bir gerilla timi kendi başına bir güçtür. İnisiyatif sahibidir, inanç sahibidir, kendi düşmanın biliyor, düşmanın zayıf ve güçlü taraflarını biliyor. Bu çerçevede eylemlerin daha aktif olması gerekir. Faşist, soykırımcı rejimi yıkacak öncü güç, gerilla gücüdür, Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin kadrolarıdır, boyun eğmeyen yurtsever halkımızdır. Öncü onlardır. Bu sebeple tarihsel yükümlülügümüzdür ve bu dönemde herkesin rol sahibi olması ve doğru bir biçimde öncülük yapması gerekiyor."

'TÜRK DEVLETİ ÇÜRÜYOR'

HPG komutanlarından Haki Armanc, Türk devletinin çok yönlü bir kriz yaşadığını, çürüdüğünü belirtti. Armanc, artan tecavüz vakalarını, hırsızlığı, ekonomideki krizi hatırlatarak, '''Bunlar Türk devletinin zayıflığını gösteriyor. Faşizmi yürüten AKP-MHP ve Ergenekon'un zayıflığını gösteriyor. Eğer bi devlette bu kadar çürüme varsa, bu onun yıkıma doğru gittiğini gösteriyor'' dedi.