'Arîn Mîrkan'ın direniş ruhu kazanacak'

Kürt siyasetçi Zelal Mazlum: Kürt halkı Arîn Mîrkan’nın direniş ruhuyla Türk iktidarını ve faşizmini Efrîn topraklarına gömecek."

Kürt siyasetçi Zelal Mazlum, AKP yönetimindeki Türk devletinin saldırılarına karşı tüm Kürdistan halkını Kobanê ruhuyla alanlara çağırdı.

ANF'ye konuşan Zelal Mazlum, Efrîn halkının yıllardır DAİŞ barbarlığına karşı öz savunma hazırlıkları yapıyordu ama şimdi Türk faşizminin işgal saldırısı kırmak için öz savunma yaptığını hatırlattı. 7 yıldır Efrîn halkının hem yaşamını örgütlediğini hem Türk devletinin saldığı türlü çetelere karşı savaştığını kaydeden Zelal Mazlum, şunları söyledi: "Savaş tecrübesi, savaş uygun üslenmesi ve Kobanê gibi pratiği var. Efrîn kendini savunmayı bilecektir."

EFRÎN YALNIZ BIRAKILMAYACAK

Kürdistan halkının Amed’den Urmiye’ye kadar birçok bölgeden Efrîn'e destek vereceğini, desteğe gideceğini belirten siyasetçi Mazlum, Türk devletinin Efrîn'in yalnız bırakılacağı varsayımının aksine Efrîn'in tüm uygar insanlığın desteğini de alacağını söyledi. "Türk iktidarı başlattığı operasyonla sonunu getiriyor" diyen Zelal Mazlum, mücadeleden asla vazgeçmeyecek Kürtlerin, bütün kirli ittifakları boşa çıkaracağını kaydetti.

AYNI ZAMANDA İDEOLOJİK SAVAŞTIR

Siyasetçi Zelal Mazlum, aynı zamanda iki ideolojinin; AKP-MHP ortaklığının yönettiği Türk devlet faşizmi ile Öcalan'ın demokratik ulus, demokratik konfedaral sistemine göre örgütlenen Kürt halkının öncülük ettiği demokratik modernitenin savaşı olduğunu söyledi.

TÜRK DEVLETİ GÜÇSÜZDÜR

Türk devletinin içeride ve dışarıda itibarını yitiren; tehdit, şantaj ve Türkiye halkının kaynaklarını peşkeş çekmekle Kürt düşmanlığı üzerinde var olmaya çalıştığını dile getiren Zelal Mazlum, "Aslında yalnız, zayıf ve güçsüzdür. AKP kıyameti koparıyor, Türk medyasında da sanki Türk ordusu Efrîn’e giremezse bütün dünya başlarına yıkılırmış gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılıyor. Fakat Efrîn'e saldırı en çok Türk halkına zarar verecek. Kürt halkının da Türk devletinin mecalini görüp her bölgede Kobanê ruhuyla ayağa kalkması gerekir" diye konuştu.

EFRÎN TOPRAKLARINA GÖMÜLECEKLER

Kürt siyasetçi Zelal Mazlum, tüm Kürt halkına ve özellikle de kadınlara Efrîn için seferberlik çağrısında bulunarak, şunları vurguladı: "Kürt halkı bulunduğu her yeri Efrîn’e çevirmelidir. Arîn Mîrkanların direniş ruhuyla, Kobanê'nin zafer ruhuyla her kes alanlar akmalıdır. Herkes şuna inanmalı; Kürt halkı Arîn Mîrkan’ın direniş ruhuyla Türk iktidarını ve faşizmini Efrîn topraklarına gömecek."