Ankara’ya bağlı çeteler Efrîn’de iki kardeşi katletti

Türk ordusu ve çeteleri, işgal altında tutukları Efrîn’de İmerat aşiretinden iki kardeşi kaçırarak vahşi işkenceler sonucu katletti.

Haber ajansı ANHA’nın Efrîn’deki bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, işgalci Türk ordusu ve ona bağlı Ehrar El-Şam çeteleri, İmêrat aşiretine mensup Casim Ebd Efarim (23) ve Xelef Ebd Efarim (25) adlı iki kardeşi kaçırdı.

Kardeşlerin İdlib’de bir zindanda vahşice işkenceye tabi tutuldukları ve ailelerinden yüksek miktarda fidye istendiği bildirildi.

Sözkonusu kaynağa göre, İdlib’deki Bab El-Hewa sınır kapısı yakınlarındaki Xirbet El-Coz köyünde kardeşlerin cesedine ulaşıldı.

Kardeşlerin cenazeleri aileleri tarafından alınarak Efrin’deki Zêdiyê mezarlığında defnedildi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin halkına yönelik hırsızlık, talan, kaçırma, işkence ve katliamları sürüyor.

İşgal altındaki Efrîn’de hemen her gün yeni bir işkence, tecavüz, gasp veya infaz haberi geliyor. Efrîn'e yönelik işgal operasyonuna "zeytin dalı" adını veren Türk devleti, bölgede çeteleri ile birlikte sistematik bir şekilde savaş suçları işliyor. Türk güçleri 20 Ocak’ta işgal saldırılarını başlattı. 18 Mart’ta ise çetelerle birlikte kent merkezine girdi. İşgal saldırılarının başından bu yana yüzlerce sivil katledildi, yüzlercesi kaçırıldı. Sivillere ait evler yağmalandı, bombalandı ve mallarına el konuldu. Çok sayıda tarihi mekan da bu vahşetin kurbanı oldu. Hemen her gün insanların alıkonulduğu, işkence gördüğü ya da mallarına el konulduğu yönünde haberler geliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü HRW de kısa bir süre önce yayınladığı raporda Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirdi.