Almanya'daki silahlı çeteyi bizzat Erdoğan kurdu!

"Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar)'nın Erdoğan rejiminin Almanya'daki silahlı çetesi olduğu belgelendi. Çetenin finansörü olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün çeteye Kürtlere karşı silahlı eylemler yapılması talimatı verdiği tespit edildi.

2014 yılında kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesi, bir süredir Almanya'nın gündemiydi. Silah kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve Kürtlere yönelik saldırılarla dikkat çeken çete hızlı bir şekilde büyüyerek, üye ve dernek sayısını artıyordu.

Bu artışın nedeninin arkasında Erdoğan iktidarı olduğu ortaya çıktı. Almanya'nın Stuttgart kentinde yayınlanan "Stuttgarter Nachrichten" gazetesi ve ZDF televizyonunda yayınlanan "Frontal 21" programı çetenin AKP'li vekil Metin Külünk'e bağlı Erdoğan rejiminin bir çetesi olduğuna dair belge ve bilgiler yayınladı.

Türk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın isimlerinden olan Külünk'ün "Osmanen Germania"nın finansörü olduğu belirtildi. Buna göre Alman güvenlik birimleri, özellikle Külünk'ün silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulunduğunu tespit etti.

AKP'li vekil Külünk'ün isteğiyle çetenin birçok kez tabanca ve otomatik silah aldığı ifade edilirken, Külünk'ün çete lideriyle yaptığı telefon görüşmelerinde "Kürtlere karşı silahlı eylemler yapın" talimatı verdiği belirtildi. Külenk’in çetelere Almanya’daki Kürtlere saldırması ve videoların yayınlanmasını isteyerek Erdoğan’ın muhaliflerine karşı gözdağı verilmesinin sağlanmasını talep ettiği bildirildi.

KÜLÜNK ÇETE İLE ERDOĞAN ARASINDAKİ KÖPRÜ!

Külünk'ün ise sadece çete ile Erdoğan arasındaki bir köprü. Alman güvenlik birimlerinin tespit ettiği telefon görüşmelerinde Metin Külünk çeteye ilişkin direktifleri bizzat Erdoğan'dan alıyordu.

Örneğin tespit edilen konuşmalardan birisinde 2 Haziran 2016'da Federal Meclis'te Ermeni soykırımına ilişkin hazırlanan taslağın oylaması öncesinde Erdoğan, Külünk'ü telefonla arayarak Almanya'da yapılacak gösteriler için talimatlar verdi. 1 Haziran 2016 günü saat 22.21'de yapılan görüşmede Erdoğan tasarıya karşı Külünk'ten harekete geçilmesini istedi.

Zaten Federal Meclis'te tasarının tartışıldığı sırada Berlin'de yapılan gösterilerin başını ise "Osmanen Germania" çekmişti. Ayrıca Külünk AKP'nin Almanya'daki kuruluşu UETD'nin Mannheim teşkilatının eski başkanı Yılmaz Ilkay Arin aracılığıyla çeteye Erdoğan'a ilişkin şiir yayınlayan ZDF televizyonun modaratörü Jan Böhmermann'ın cezalandırılmasını istedi.

Bir başka telefon görüşmesinde ise Yılmaz Ilkay Arin'in Almanya'da yaşayan Türklerin silahlanmasını istedi. Arin telefon görüşmelerinde "temiz" silahlardan ve bir cephaneye sahip olduğundan söz ediyor.

İSTİHBARATA GÖRE ÇETE ŞİDDETE MEYİLLİ!

Konuya ilişkin ZDF televizyonuna konuşan NRW Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Burkhard Freier, Türk çete grubu Osmanen Germania'yı paramiliter bir örgüt olduğunun altını çizerek, "şiddette meyilli bir grup" dedi.

Osmanen Germania'nın kendini "boks klubü" olarak nitelendirdiklerine işaret eden Freier, "Bize göre Osmanen Germania güvenlik görevlisi olarak çalışmaları, silah taşımaları, şiddet suçların ve diğer gruplarla çatışmaları onların paramiliter grup olduklarının bir göstergesidir. Aynı zamanda siyasi gündemlerinin de olması bu fikri güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

Osmanen Germania'nın siyasi olarak Türk devletine yakın milliyetçi bir görüşe sahip olduklarına dikkat çekerek istihbarat yetkilisi "Osmanen Germania Türk hükümetin eylemlerine katılıyor; bu eylemlerde güvenliği de sağlıyor. Örneğin Türk devletine yakınlığı ile bilinen UETD'nin güvenlikçi olarak yer alıyor" diye konuştu.

NRW eyaletine göre Osmanen Germania'nın Türk güvenlik makamlarıyla ortak çalıştıklarını kaydeden Freier "Türk devlet temsilcileriyle Osmanen Germania başkanları Mehmet Bağcı Selçuk Şahin ile görüştükleri yönünde belirtiler var. Örneğin Türk devleti ile yurt dışında yaşayan Türkleri birleştirmek için görevlendirilen AKP Milletvekili Metin Külünk ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İlnır Çevik ile Osmanen Germania üyeleri ile görüşmesi oldu. Bu da Türk hükümetinin Osmanen Germania'nın amaçladığı hedefe onay veriyor" dedi.

Türk hükümetinin PKK, DHKP-C ve Gülen Hareketini "terörist" örgütler olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Freier devamında şunları kaydetti: "Türk hükümetine göre yurt dışında bu örgütleri/kurum ve kuruluşları destekleyen gibi görünen diğer örgütler de 'terör örgütü destekleyicisi' olarak görülüyor."

Freier, "Sizi Osmanen Germania neden rahatsız ediyor" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Osmanen Germania paramiliter örgütün şiddeti ve burada yaşayan Türk toplumunda etki olmaya çalışmaları. Bu da Türk hükümetine yakınlığı ile bilinen UETD ile bir diğer yandan da Kürt örgütlerin ve muhaliflere karşı olmaları ve karşı karşıya geldiklerinde çatışmaların oluşması iç güvenliğini de etkiliyor."

KÜLÜNK ZATEN İTİRAF ETMİŞTİ!

Zaten ANF geçtiğimiz Ağustos ayında AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Avrupa’daki AKP ve Erdoğan karşıtı muhalif kesimlerin, Türk devleti tarafından yakından takip edilerek nasıl hedef haline getirildiğini itiraf eden konuşmasını yayınlamıştı.

Külünk, AKP’nin Avrupa örgütlenmesi olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) İsviçre şubesi tarafından 2016’nın Ekim ayında İsviçre’nin Winterthour kentindeki Hoss Hotel’de organize ettiği bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türk devletinin Avrupa’daki Türkiyeli muhalif kesimleri hedef aldığını itiraf ediyordu. Külünk şöyle diyordu:

“Bu örgütlerin elemanları nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bu devlet onları kovalayacak. Hiç öyle Facebook sayfalarında bir şeyler yazmaya benzemez. Delikanlılar ise gelip Türkiye’de yazsınlar da görelim. Oturacaklar burada Türkiye’nin aleyhinde yazacaklar, onların takip edilmediğini mi zannediyorsunuz, merak etmeyin hepsi izleniyor. Bir devletin vazifesidir devletine ihanet edenin peşini bırakmaz. Bu o devletin büyüklüğünün ifadesidir.

Basel’de, Zürih’te Winterthour’da orada burada oturup Türkiye aleyhine yazacaksınız, orada burada toplantılar yapacaksınız Türkiye’de sizi takip etmeyecek hadi oradan. Buralarda toplanacaksınız, oteller alacaksınız bunları devlet takip etmeyecek ha hadi oradan be.”

ÇETENİN LİDERLERİ TÜRKİYE'YE KAÇTI!

Geçen yıl Alman polisi çeteye yönelik, ‘Kürtlere ve muhaliflere karşı Türk İstihbaratı’yla birlikte provokatif eylemler planladığı, uyuşturucu ve silah depoladığı’ gerekçesiyle operasyon düzenlemişti.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Almanya'da Darmstadt Savcılığının talimatı ve Hessen Eyaleti Krimal Dairesinin öncülüğünde Osmanen Germania çetesine yönelik birçok kentte baskınlar gerçekleşmişti. Baskınlarda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken birçok kişi de gözaltına alınmıştı.

Uzun bir süredir çetenin AKP rejiminin bir kolu gibi çalıştığı ve MİT tarafından örgütlendiği belirtiliyordu. 9 Kasım 2016'daki baskın sırasında Alman basınına konuşan bir polis yetkilisi Osmanen Germania'nın Türk istihbaratı ile ilişki içerisinde olabileceğini ve silahları Almanya'da yaşayan Kürtlere karşı kullanabileceği yönünde ellerinde bilgilerin bulunduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz yıl Spiegel dergisi ise MİT ajanlarının Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine bu çete üzerinde etkili olmaya çalıştığını yazmıştı. Mayıs ayında ise Almanya'da aranan "Osmanen Germania"nın ele başlarının Türkiye’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı.

Ayrıca o dönem Osmanen Germania çetesinin Türk devletinin ‘en tepe’ isimleriyle kurduğu ilişkilere bazı fotoğraflarda ortaya çıkarmıştı. Fotoğraflarda çete lideri Selçuk Can Şahin’in de aralarında bulunduğu grup, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik’i makamında ziyaret ettiği, Çevik’in görüşme sırasında çete grubunun logosu bulunan tişörtü giydiği görülüyordu.