Alman politikacılar: Osmanen Germania ve UETD yasaklansın

"Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar)'nın Erdoğan rejiminin Almanya'daki silahlı çetesi olduğunun basında yer almasından sonra Alman politikacılar, bu çete ile AKP'nin kuruluşu UETD'nin yasaklanmasını talep ettiler.

Boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin faaliyetleri Almanya'da tartışma konusu oldu. Önceki gün ilk olarak "Stuttgarter Nachrichten" gazetesinin ve ZDF televizyonunda yayınlanan "Frontal 21" programının gündeme getirdiği bu çetenin AKP rejimiyle bağlantılarının ciddi şekilde araştırılması isteniyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın isimlerinden olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulunduğunu tespit edilmişti. Alman basınında yer alan bilgi ve belgelerin ardından güvenlik birimleri çeteye yönelik soruşturma açmak zorunda kaldı.

Çetenin aktif olduğu Baden- Württemberg eyaleti Emniyet Müdür Klaus Ziwey, çetinin yurt dışında kontrol edilmediği konusunun araştırılacağını açıkladı. Eyalet emniyet teşkilatı (BKA) içindeki " uluslararası terörle mücadele birimi"nin soruşturma dahil edileceğini bildiren güvenlik yetkilisi, UETD'nin rolüne dikkat çekti.

POLİTİKACILAR TAKİP VE YASAK İSTİYOR

Emniyet Müdür Klaus Ziwey, AKP'nin Almanya'daki lobi kuruluşu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin çete ile bağlantılarının olduğunu söylerken, Baden- Württemberg eyaletinin içişleri bakanı Thomas Strobl ise "Türk hükümetinin eyaletimizin içişlerine karışması kabul edilemez" dedi.

Eyalet meclisindeki Yeşiller Partisi grubu ise dün "Osmanen Germania" ve UETD'nin bağlantılarının eyalet yönetimi tarafından bilinip bilinmediğine ilişkin bir soru önerisi verdi. Yeşiller'in grup başkanı Hans-Ulrich Sckerl, istihbarat ve güvenlik birimlerinin bütün imkanları kullanarak geniş soruşturmanın yürütülmesini istedi.

AKP'nin "Osmanen Germania"nın finansörü olduğuna dair bilgilere dikkat çeken Yeşiller Partisi yetkilisi, "Almanya'da yaşayan Kürtler ile düşüncelerini açıkça söyleyen insanlara yönelik saldırıların finansal olarak desteklenmesi kabul edilemez" diye konuştu.

Hür Demokrat Partisi (FDP)'nin Baden Würrtemberg eyalet meclisi grup başkanı Hans-Ulrich Rülke, UETD'nin Almanya genelinde gözetim altına alınmasını ve ardından da yasaklanmasını talep etti. Benzer bir talep eyalet meclisindeki diğer partilerin temsilcilerinden de geldi.

Konuyla ilgili haber: