ABD henüz karar almadı

Britanya, Suriye’ye olası müdahale konusunda ABD ve Fransa ile hareket edeceğini yinelerken, ABD’nin henüz bir karar almadığı duyuruldu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’ye yönelik müdahale konusunda henüz bir karara varmadığı duyuruldu.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Huckabee Sanders, Trump’ın ABD Savunma Bakanı James Mattis’in de içinde olduğu yetkililerle yaptığı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, henüz bir karar olmadığını söyledi. Sanders, “Nihai bir karar alınmadı” dedi.

Suriye’ye yönelik partnerleri ve müttefikleriyle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Sanders,  Trump’ın gün sonunda Fransa ve Britanya liderleriyle görüşmeyi planladığını da kaydetti.

Öte yandan, Britanya Başbakanı Theresa May adına yapılan açıklamada, Suriye konusunda ABD ve Fransa ile ortak hareket edeceklerini yinelendi. Açıklamada, Suriye’de yeniden kimyasal silah kullanımını önlemek için yola devam kararı aldığını duyuruldu.

Başbakanlık Ofisi’nin açıklamasında, Beşar Esad rejiminin çatışmalarda kimyasal silah kullandığına dair kanıtların olduğu vurgulandı. Açıklamada, kimyasal kullanımını engellemek için Britanya’nın uluslararası bir müdahalede ABD ve Fransa ile birlikte çalışmaya devam etme kararı alındığı dile getirildi.