ABD yine Efrin konusunda uyardı: İstikrar bozucu-YENİLENDİ

Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırı ve tehditlerine ilişkin yeniden bir açıklama yapan ABD, operasyonun bölgenin ve Suriye’nin istikrarına yarar getirmeyeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırı ve tehditlerine ilişkin yaptığı yeni açıklamada, “Askeri operasyonun bölgesel istikrara, Suriye’nin istikrarına veya gerçekten Türkiye’nin sınır güvenliği konusundaki kaygılarına hizmet edeceğini düşünmüyoruz” diye yeniden uyardı.

Konuya ilişkin açıklama yapan bir Bakanlık yetkilisi, Türkiye'nin askeri hareketleri hakkında sınırlı bilgi sahibi olduğunu savundu. Son günlerdeki tehdit ve askeri hareketliliğe ilişkin yorumda bulunan Dışişleri BAkanlığı yetkilisi, bunların istikrara zarar verdiğinin altını çizdi.

Reuters'a konuşan yetkili, "Haberlere konu olan tehditler ve hareketliliklerin hiçbir sorunu çözeceğine inanmıyoruz. Bunlar daha çok istikrar bozucudur" diye uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada da Türkiye'nin Efrin'e yönelik saldırı planlarına karşı uyarıda bulunulmuştu. Efrîn’e yönelik işgal tehditlerinin sorulması üzerine konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Türklere, bu yönlü herhangi bir harekette bulunmamaları çağrısı yapıyoruz. (Türklerin) şiddete angaje olmaları yerine DAİŞ’e odaklanmış olmaya devam etmelerini istiyoruz” demişti.