Şehitler Derik ve Qamişlo’da uğurlandı

Reqqa’da şehit düşen 4 özgürlük savaşçısı, Derik ve Qamişlo kentlerinde düzenlenen törenlerle uğurlandı.

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları İsa Xelil (Sabır Cudi) ve Mihemed Emin Exus’un (Kaniwar Avaşin) cenazelerini kent hastanesinden alınarak Şehit Xebat Derik Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte düzenlenen uğurlama töreninde Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensur Selum, Özerk Yönetim temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt üyeleri de hazır bulundu.

DRK-MERASIME-3-HAVALEN-YPG1 ‫(1)‬ ‫‬

Düzenlenen askeri törenin ardından konuşan YPG Komutanlarından Mihyedin Xeriki, savaş cephelerindeki özgürlük savaşçılarını selamladı ve şehitlerin yolunu takip edecekleri sözünü yenilediğini söyledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Savaşçılar sloganlar eşliğinde defnedildi.

İKİ ŞEHİT QAMİŞLO’DA UĞURLANDI

Qamişlo’da ise Şadi Mihemed (Dawud Sofi) ve Yusif Umer’in (Karker Şoreş) naaşı Enteriye Mahallesi’ndeki Şehit Aileleri Meclisi’nden alınarak Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ne  götürüldü.

Şhitlikte askeri tören ardından konuşan YPG/YPJ komutanlarından Evindar Qamişlo ve Cizre Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hevi Seyid şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Şehit Dawud Sofi’nin babası da oğlunun şehadetinden üzüntü duyduğu kadar, gururlu da olduğunu söyledi ve “Tüm şehit ailelerine ve tüm Suriye halkına, Şehit Dawud’un arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Cenazelerinin önünde mücadeleyi sürdürme sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Şehit Karker’in amcası Mihemed Seid şehidin yaşamına ilişkin konuştu ve şunları söyledi: “Şehit Karker devrimin başından beri ülkenin savunmasında yer aldı, savaşta yaralandı da. Yine de mücadele ısrarını sürdürdü. Özgürlük savaşçılarının yolunun takip edeceğimize söz veriyoruz.”

Konuşmaların son bulmasının ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Her iki savaşçı da sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.