Şehit Yasir Til Temir ve Hogir sonsuzluğa uğurlandı

YPG savaşçısı Yasir Ebdo ve geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Mihemed Şêx (Hogir) son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yasir Ebdo’yu uğurlama töreni, Til Temir Şehit Aileleri Meclisi binasında gerçekleşti. Tören özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu sonrası konuşma yapan YPG komutanlarından Serhat Cudi, şehitlerin halkların birliğini yarattığını ve gelecek nesillerin yolunu aydınlattığı belirtti.

Rojava Devrimi’nin tarihte benzeri olmayan bir devrim olduğunu söyleyen Cudi, “Tarihte zulme karşı birçok devrim gerçekleşmiş ancak çoğunun sonu, tek bir din ya da etnisiteye dayandığı için yenilgiyle sonuçlanmıştır. Ancak Rojava Devrimi halkların kardeşliği temelinde gerçekleşmiştir” dedi ve şehitlerin yarattığı değerlere sahip çıkacaklarının sözünü yineledi.

Şehidin amcası Abdullah El-Nasir de şehitlerin izinden ilerleyeceklerinin sözünü verdi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehit Aileleri Meclisi’ndeki törenin ardından şehidin cenazesi Til Temir Şehitliği’ne götürüldü. Şehidin naaşı burada sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan YPG savaşçısı Mihemed Şêx (Hogir) Serêkaniyê’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı. Serêkaniyê’deki Roj Hastanesi’nden şehidin cenazesini alan halk, Serêkaniyê Şehitliği’ne götürdü.

Şehitlikte düzenlenen tören özgürlük şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Burada Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Beyar Emîn, “Tüm halkımıza çelik iradesi ve fedakarlık ruhuyla şehitlerin kazanımlarını savunmaları çağrısında bulunuyoruz. Şehit Hogir ve tüm şehitlerimize sözümüz olsun ki intikamları alınacak, kanları yerde kalmayacaktır. Hayallerini gerçekleştirene kadar yollarında ilerleyeceğiz” dedi.

YPG komutanlarından Azad Welat da konuşmasında şehitlerin izinde ilerleyeceklerinin ve devrim değerlerini sonuna kadar savunacaklarının sözünü yineledi. Özgür yaşam için ağır bedeller ödendiğini vurgulayan Welat, bu sebeple kazanımların ve şehitlerin yarattığı değerlerin korunması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Hogir’a ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Tören sonunda şehidin naaşı, “Şehîd Namirinʺ sloganlarıyla toprağa verildi.