Şehit düşen 3 YPG savaşçısının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, Efrîn ve Dêra Zor’da şehit düşen 3 savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın merkezi, Efrîn ve Dêra Zor’da şehit düşen 3 savaşçının kimliğini açıkladı.

“Demokratik Suriye Güçleri (QSD) öncülüğünde başlatılan Cizre Fırtınası Hamlesi, YPG ve YPJ güçlerimizin katılımıyla Dêra Zor’un kırsal alanlarını DAIŞ çetelerinden temizleme çalışmalarıyla sürmektedir” denilen YPG açıklamasında şunlar belirtildi: “Dêra Zor’un Bisêra köyünde DAIŞ çeteleri 6 Temmuz günü bomba yüklü bir araç ile güçlerimizin noktasına saldırmıştır. Aracı erken fark eden güçlerimiz aracı hedefine ulaşmadan imha etmiştir. Gerçekleştirilen saldırıda bir yoldaşımız ile QSD savaşçısı aracın imha edilmesinde etkin rol alarak şehit olmuştur.

Arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod adı: Demhat Serêkaniyê

Adı ve Soyadı: Ebdilqadir Mamed

Anne Adı: Zelîxa

Baba Adı: Mustafa

Doğum Yeri: Serêkaniyê

Şahadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / 6 Temmuz 2018

*******

Kod Adı: Mahîr Cindirêsê

Adı ve Soyadı: Beşar Çilo

Anne Adı: Cîhan

Baba Adı: Ednan

Doğum Yeri: Efrîn

Şahadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Mabeta - Bedîna Köyü/ 3 Mart 2018

İşgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Efrîn işgalinin ardından güçlerimiz Efrîn’in her yerinde eylemlerini sürdürmektedir. Bu eylemlerden işgalcilerin askeri noktasına 22 Mart günü gerçekleştirilen eylemde onlarca Türk askeri ve çetesi öldürülmüştü. Eylemde yine askeri nokta ve mevzileri tümden imha edildi. Güçlerimizin eylemleri karşısında karada duramayan işgalci ordu güçlerimize savaş uçakları ile saldırmış, bombardıman sonrası bir arkadaşımız şehit düşmüştür. Yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Xeyrî Durmuş

Adı ve Soyadı: Cemîl Fetka

Anne Adı: Asya

Baba Adı: Zekeriya

Doğum Yeri: Efrîn

Şahadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Raco / Hawar Dağı / 22 Mart 2018

İşgalcilere karşı fedai bir ruh ile direnerek şahadete ulaşan her üç yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Mücadelemizi tüm kararlılıkla sürdürme ve özgürlük mücadelesini başarıyla taçlandırma sözü veriyoruz.”