Şehit Devrem Mardin son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê Kantonu’nun Sirin ilçesinde görev başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Devrem Mardin Şehit Delil Saruxan şehitliğinde düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

YPG savaşçısı Devrem Mardin, düzenlenen kitlesel bir tören ile Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Mardin’in cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, konvoy ile Şehit Delil Saruxan şehitliğine hareket etti.

Şehitlikte Mardin’in cenazesi askeri tören ile karşılandı. Ardından şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Mihyedîn Hesen, şehidin ailesine baş sağlığı dileyerek “Özgür bir ülke şehitlerin kanıyla kurulur” dedi ve şehitlerin değerlerini sahip çıkma çağrısı yaptı.

Şehit Devrem Mardin’in ailesi adına konuşan Diyar Keleş ise şunları dile getirdi: “Şehit Devrem’in şahadetinden gurur duyuyoruz, Devrem bugün şehit düştü, fakat onun silahını kaldıracak ve onurlu bir toplumun inşa etme hedeflerini takip edecek onun gibi binlerce genç ve savaşçı var.”

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehidin cenazesini zılgıtlar ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla toprağa verildi.