Şehit Delila Qamişlo, son yolculuğuna uğurlandı

20 Mart’ta geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen Devrimci Gençlik Hareketi Delila Qamişlo için bugün Delil Saruxan Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Delila Qamişlo, düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Delil Saruxan Şehitliği’nde düzenlenen törende Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Kefo Osman, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dediği gibi ‘şehitler mücadelemizin önderleridir.’ Şehitlerimizin yolunu takip ederek işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı onların hayallerini gerçekleştirme sözü veriyoruz” dedi.

Kongreya Star yöneticilerinden Edalet Omer de şöyle konuştu: “Genç kadın ve şehidimiz şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Kürt halkı olarak tarih boyunca hep saldırı ve katliamlara uğradık. Yaralarımız derindir ve şehadetlerle Kürt kadınların omzundaki sorumluluk da büyümüştür. Arinler, Avestalar, Barinler ve Delilalar onurlu bir şekilde zafere ulaştırmamız için meşalelerini bizlere devrettiler.”

Genç Kadın Hareketi üyesi Hemrin Qamişlo da tüm Kürt halkına başsağlığı diledi.

“Şehit Delila küçük yaşta büyük bir yürekle emekleri ve çalışmalarıyla Avestaların, Arinlerin ve Barinlerin yolundan yürümek istediğini ispatladı. Efrin haklı olduğu için işgalcilere karşı direnecek ve zafer Efrin halkının olacak” diyen Qamişlo büyük zaferin tüm şehitlere armağan edileceğini de sözlerine ekledi.

Şehit Delila Qamişlo’nun babası Dildar Aşiti ise şöyle konuştu: “Direniş, burada toplanmanızdır. Delilam ‘Baba, ölüm olacaksa şehadet olsun’ demişti. Delilam amacına ulaştı, emekleri ve direnişiyle direniş baharını getirdi. İşgalcilere karşı büyük direniş göstermek için bir olmalıyız. Kuşkusuz Çağın Direnişi kazanacak ve zeytin ağaçlarından süt emen varlık felsefesi Efrin halkının intikamını alacak.”

Şehit Delila’nın “Baba, senin direnişi anlatan şiirlerini çok seviyorum” dediğini söyleyen Dildar Aşiti, kızı için şiir okudu.

Konuşmaların ardından şehit Delila Qamişlo’nun cenazesi “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.