Şehit Şahin Amed, Dêrik’te son yolculuğuna uğurlandı

YPG komutanlarından Şahin Amed, Dêrik’teki Şehit Xebat Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

11 Temmuz günü Hesekê’de geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan YPG komutanlarından Mehmet Balcık’ı (Şahin Amed) son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Amed’in cenazesini Şehit Hogir Hastanesi’nden alan halk, konvoy ile Şehit Xebat Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki törende YPG komutanlarından Serhat Botan yaptığı konuşmada “Şehit Şahin, arkadaşları içinde fedakarlığın ve yoldaşlığın en güzel örneğini sergiledi. Bütün sağlık sorunlarına rağmen aralıksız bir şekilde çalıştı ve şehadetine kadar mücadele etti” dedi.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hesen Ubeyd de Şehit Şahin sahsında tüm özgürlük şehitlerini andı, şehitlerin izinde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

PYD Üyesi Seyid Dersim de konuşmasında, “Bu toprakların sahibi biziz. Canımızı versek bile hak mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” diyerek şehitler için mücadele vurgusu yaptı.

Konuşmaların ardından Şehit Amed ve Şehit Welat’a ait şehadet belgeleri okundu.

Oğlu Welat Agir’ın şehadet belgesini alan baba Ramazan Ali, herkesin şehitlere karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirterek birlik çağrısı yaptı.

Törene telefonla katılan Şehit Amed’in annesi ve kardeşi de şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmayan Rojava halkına teşekkür ederek, “Şahin, Rojava halkının evladıdır. Çünkü o bu toprakların halkı için mücadele etmiş ve şehit düşmüştür” dedi.

Tören, Şehit Amed’in cenazesinin zılgıtlarla toprağa verilmesi ardından sona erdi.