Şehba'nın umudu dile geldi

Bir bölümü Türk işgali altında olan Şehba için şarkı bestelenerek klip yapıldı. Şarkı, Şehba halkının acılarını ve özgürleşme umudunu yansıtıyor.

Büyük acıların yaşandığı temel alanlardan biri olan Şehba için şarkı ve klip yapıldı. Şehba halkının topraklarını özgürleştirme iddiasını dile getiren şarkının sözleri ve bestesi şair Mehdiye Selim'e ait. Efrînli sanatçı İbrahim Xelil tarafından seslendirilen şarkının klibini de Efrîn TEV-ÇAND hazırladı.

Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte rejimin ilk terk ettiği alan olan Şehba’da 2013'te kendilerine muhalif diyen 21 örgüt birleşerek Kürtlere saldırmış Kürtlerin büyük bir bölümü Şehba’dan çıkmak zorunda kalmıştı. 2014-2015'te bu 'muhalifler' tarafından Şehba’nın tümü DAİŞ’e teslim edildi.

Devrimci Güçler tarafından Şubat 2016'dan 2017'nin başlarına kadar 75 köyünün özgürleştirildiği Şehba’nın büyük bir bölümü halen Türk devletinin işgali altında. İşgal edilen Şehbalılar da topraklarını özgürleştirmekte kararlı.

İşte Şehba halkının bu umudunu 'Onurlu Şehba' şarkısının sözleri şöyle:

Onurlu Şehba!

Onurlu Şehba düşmez, Şehba teslim olmaz.

Geliyoruz geliyoruz, topraklarımızı özgürleştirmeye geliyoruz.

Zafer bayraklarını,

Bulutların üstünde tutarak geliyoruz.

Söyleyeceğiz, söyleyeceğiz, söyleyeceğiz!

Onuru yaratanlar geliyor.

Şehba’nın gözyaşı bizim için çok değerli.

Ey vatanım, gözümün nuru; çocukların geliyor.

Hem güçlüler hem de Allah koruyor.

Bu karanlık gecelerin sonunda doğan özgürlük güneşiyiz.

Şehidimizi, bayram gibi kutlamayla gömüyoruz;

Bu büyük zaferin bir işaretidir.

Ey şehit anası oğlunu kutlayarak gömüyoruz;

Bu bizim için bir zafer işaretidir.

Ey Ebu Roj, Xebat, Adil, Botan!

Mazlum halen savaşıyor.

Kurşunla ve ateşle geldik.

Onuru yaratanlar geliyor.

Şehba halkı dün kendilerine ulaşan Şehba klibini büyük coşkuyla karşıladı. Eser, Özgür Şehba halklarının yarın gerçekleştirilecek seçim heyecanına daha fazla coşku kattı. Dünden bu yana Şehbalılar sokaklarda, seçim konvoylarında Onurlu Şehba şarkısını çalıyor, sosyal medyada paylaşıyor.