Şehba’daki Efrînliler için 'uluslararası destek' çağrısı

Efrînliler için ikinci bir kampı da kendi imkanlarıyla yapan Şehba ve Efrîn yönetimleri, uluslararası kuruluşlara destek çağrısında bulundu.

Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çetelerinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarından dolayı göç etmek zorunda kalan yüz binlerce Efrînli Şehpa alanına geçmek zorunda kaldı. Şehpa alanına göç eden halkın tüm ihtiyaçları Demokratik Kuzey Suriye alanlarından ve Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ile dostlarının yardımlarıyla karşılanmaya çalışılıyor.

KENDİ İMKANLARIYLA

Şehba ve Efrîn yönetimleri tarafından daha önce kurulan 'Kampa Berxwedanê'den sonra yine Şehba alanında 'Kampa Serdemê' adında ikinci bir kamp daha kuruluyor.

Efrînliler ile birlikte inşaa ettiklerini ve şimdiye kadar hiçbir uluslararası kurumdan tek yardım almadıklarını söyleyen Kampa Serdemê yönetiminden Hesen Heman, şunları aktardı: "Bu kampta yaklaşık olarak 2 bin çadır kuracağız. Hedefimizde bu kampa 15 bine yakın insan yerleştirmek. Tüm ihtiyaçları kendi imkanlarımızla sağlamaya çalışıyoruz. Dışarıdan bize şimdiye kadar hiçbir yardım gelmedi."

ULUSLARARASI YARDIM GEREKLİ

Uluslararası yardım kurumlarından yardım etmelerini isteyen Heman, "Ben tüm insani yardım kuruluşlarına sesleniyorum. Gelsinler buradaki göç eden insanları görsünler. Buradaki insanların ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçmeleri gerekiyor. Bizim her şeye ihtiyacımız var. Şimdiye kadar kendi imkanlarımızla sağlamaya çalıştık. Ancak, acil bir şekilde dışardan yardımların gelmesi gerekir" diye konuştu.